Slutresultat: 0-4

Publicerad 26 juni 2003

MFF är utslaget ut Svenska Cupen. Det stod 0-3 i paus, efter en halvlek där MFF ändå åstadkommit åtskilligt framåt.

Kvällems publiksiffra: 6069.
———–
I den 85:e gör Djurgården 4-0 genom Makondele, som i ett tilltrasslat läge lyckas få bollen över mållinjen. MFF har under tiden liksom i övriga matchen haft några nästanlägen. Men, ja, det kvittar liksom nu.
—————
Två bra halvchanser till MFF, ett skott av Elanga efter frispark och ett lömskt skott av Ijeh i bra läge på väg in i straffområdet, men det hinner gå ut innan det skruvar sig in…

I 69:e minuten målchans MFF: Yngvesson jobbar sig in i straffområdet från vänster, hans inspel når Chanko en stycke längre bak till höger = utmärkt skottläge och skottet blir bra, men strax utanför.

Alldeles därpå gör MFF sitt sista byte, Erik Johansson ersätter Markus Rosenberg.
—————–
MFF gör sitt andra byte när Jeppe Vestergaard ersätter Matias Concha på högerbacken i 62:a minuten.

Samtidigt har matchen liksom planat ut, i det här läget MFF hade förstås behövt få utdelning på den inledande offensiven. Nu synes underläget allt omöjligare för varje minut.
—————-
I 47:e minuten en lysande löpning av Andreas Yngvesson, som stark kämpar sig förbi en Djurgårdsback som tvingas till ojustehet och ger MFF utmärkt frisparksläge, alldeles utanför straffområdet till vänster. Concha petar Och Ijeh laddar ett tungt skott, dessvärre något missriktat

I 51:a minuten djurgårdshörna. I dess efterspel skaffar Ijeh ett två-mot-två-läge frö honom och Rosenberg, men den avgörande passningen sitter inte. Igen.

Andreas Yngvessonhar efter en blekare första halvlek inlett andra mycket bra, med slitstyrkan och löpstrykan på maxläge har han redan rivit till sig och laget ett par möjligheter.
Två farliga lägen att notera för Djurgården.
————
Till andra halvlek har MFF bytt in Daniel Majstorovic och plockat ut Jon Jönsson. Det innebär att Olof Persson kliver upp på mittfältet
————–
Sista dryga tio minuterna av första halvlek dominerar MFF stort med infallsrikt och stundom framgångsrikt anfallsspel, låt vara att Djurgården kan softa lite och mer hålla ställningarna. Chanko växer offensivt in i matchen alltmer med vårdat, distinkt passningspel och bra rörelse. Han och Concha kmpletterar varann bra, när Lolo söker sig in fyller Matias på med rusher och vassa inlägg. Åtminstpne två sådana blev till målchanser för Markus Rosenberg i minuterna 34 och 37. Två bra nickar i utmärkt läge för Mackan, som hittat spetspostition många gånger, men liksom i tidigare matcher inte fått till det/haft marginalerna emot sig. I dagens anfallspar har det blivit Mackan längst fram med Ijeh något tillbakadragen, vilket kan tänkas ha varit bra för spelet – Ijeh har haft flera avancerad passningar – och sämre för målproduktionen.

I 45:e minuten frispelar Chanko till slut Rosenberg helt, men Anders Frisk hittar en offside, som måste varit hårfin. Och så, givetvis, i samma minuts slutsekunder, första Djurgårdsanfallet på tio minuter. Snabbt upp på den MFF:s högerkant där den blå offensiven spirat bäst, inlägg, ny bra, men inte slutgiltig motning av Baxter, nytt skottläge en bit bak i banan. Och denna gång är det Johan Arneng som kan sikta in bollen, den tredje, i hemmanät.

Det skall inte pratas bort att MFF haft stora defensiva problem – Djurgården har alldeles för snabbt hunnit nå MFF:s första tredjedel, och med spelet väl där har hemmalaget haft stora problem att samla sig.

Samtidigt har MFF haft så många bra nästanlägen, anfall och offensiva spelsekvenser att det ännu finns – om än litet – hopp.

——————–
I minuterna 19 och 22 två blixtsnabba sjurårdsanfall på högerkanten. På det första räddar Baxter Stefanidis farlig inspel/skott, vid det andra är trean en Wowoahtånagel borta.

I 27:e ett lysande MFF-anfall igångdraget av Chanko, med Ijeh till Jönsson som spelar fram Rosenberg i djupet. Mer sånt!

Minuten efter är det andra hållet igen… Djurgården får igång kortpasningsspel i och kring MFF:s straffområde och de blå har stora problem med markeringen.
—————
I sextonde minuten tilldöms Djurgården straffspark i en situraion som dessvärre går denne referent helt förbi. Hursomhelst placerar Källström bollen säkert till höger och Djurgården utöka sin ledning just när MFF börjat komma igång ordentligt.

Två minuter senare är MFF-målet ytterst nära, när en bll bakifrån dimper ner i straffområdet och både Ijeh och Rosenberg får chans att skyffla in den.

——————-
Mellan minut nio och fjorton kommer MFF:s spel igång med flera bra anfall, sekvenser och en målchans. Bra skott av Thomas Olsson och Jon Jönsson. Bra löpning av Ijeh, bra slit av Rosenberg och inlägg av ELanga ger bra läge för Ijeh.

I fjortonde minuten MFF:s första riktiga målchans: Yngvesson sliter bollen från fumlande djurgårdsförsvarare, når Chanko i bra skottläge, på returen får Ijeh sånär kontroll.

———–
Slitstarkt och spelskickligt biter sig Kim Källström kvar framför MFF:s straffområde, och bollen går ut till en alldeles omarkerad Samuel Wowoah på MFF:s högerkant. Han får tid att slå ett flackt inlägg som Baxter slänger sig ut för att mota. Han når bollen, men får inte undan den tillräckligt och ANdreas Johansson kommer åt den först. Han kan utan större svårighet slå den i mål.

I sjunde minuten blir Johan Arneng varnad.

————
MFF:s startelva:

Lee Baxter – Matias Concha, Jon-Inge Höiland, Olof Persson, Joseph Elanga – Lolo Chanko, Jon Jönsson, Thomas Olsson, Andreas Yngvesson – Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

Bänken: Asper, Majstorovic, Bergström, Johansson.

Kvavt väder på Stadion inför avspark i Svenska Cupens åttondelsfinal, andra mötet på fyra dagar mellan MFF och Djurgården. Och för första gången på evigheter, känns det som, syns brungrå betongfläckar på ståplats.

Djurgården startar utan Elmander men med Wowoah på plan och Isaksson i mål.