Skoog från start mot Köge

Publicerad 16 februari 2007

Niklas Skoog är tillbaka! Han får spela från start i lördagens träningsmatch mot Köge, och då bilda anfallspar med Junior när Sören Åkeby väljer att pröva 4-3-1-2-uppställningen igen.

Laget mot Köge Boldklub:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Christian Järdler

Joakim Nilsson, Anders Andersson, Yksel Osmanovski

Ola Toivonen

Niklas Skoog, Junior

Bänk: Håkan Svensson, Behrang Safari, Daniel Sliper, Robin Nilsson, Joakim Persson.
Skadelista: Jon Inge Höiland, Johan Andersson, Anes Mravac, Guillermo Molins.

Byte bara vid skada
Till lördag nummer två på Heleneholms konstgräs (prognos: fyra milda plusgrader och sydvind – dock 15 sekundmeter, så vindtätt ytterst är definitivt att rekommendera) tar Sören Åkeby med sig konventionella 11 startmän och fem avbytare. Han säger sig inte ha några särskilda tankar bakom det aktuella urvalet.
– Vi ska gå runt på alla spelare i de kommande matcherna. Jag kommer heller inte att byta ut någon på grund av att han inte gör bra ifrån sig, utan bara när någon för skadekänning, Det finns en del spelare som har lite småskavanker och som är på gränsen till överansträngda, och de låter vi utan undantag vila för att inte riskera något, säger Sören Åkeby.

Skoog är tillbaka!
Av de två formationerna som prövades mot Stadslaget väljer Sören 4-3-1-2-varianten från första halvlek, med samma backlinje och Joakim Nilsson, Anders Andersson och Yksel Osmanovski som centralmittfältstrio. Ola Toivonen testas i samma nyckelroll mellan mittfält och anfall, medan Junior på topp får sällskap med… ingen mindre än Niklas Skoog!
– Det har varit riktigt kul att se honom på träningarna i veckan, och det ska bli roligt att se honom imorgon. Han har inte bara spelat target utan också tagit en del djupledslöpningar, och han är ju fantastisk med boll. Niklas och Junior känns kanske lite lika, men jag tror de har förutsättningar att fungera bra tillsammans.

Defensiven viktigast
Träningen i veckan har fortsatt i samma hjulspår som förra – oförändrad nivå fysträning som varvats med bollträning, skillnaden är att laget tagit steget ut på fullplan och gjort tre pass på Heleneholm. Förväntningarna på insatsen i matchen ligger på samma nivå som mot Stadslaget: Sören är mest intresserad av att se de defensiva positionerna fungera.
– Det är framför allt defensiven vi har tränat så här långt. Vad gäller offensiven så är jag inte orolig, för vi har så många spelare med så bra kvaliteter där.

Hur bra motstånd ger Köge?
– Köge är ett bra lag i den danska andradivisionen. De ligger en månad före oss och därmed lite längre fram; jag tror de kan bli en bra värdemätare.

/Tobias Christoffersson