Skåneidrotten flyttar in i Swedbank Stadion

Publicerad 05 juni 2009

Idag klockan 16.00 tecknade MFF Event och Skåneidrotten hyresavtal för den sista stora lokalen i Swedbank Stadion. Därmed är i princip samtliga lokaler uthyrda.

 

För Skåneidrotten, tillsammans med ett antal special- och distriktsförbund, är detta ett stort steg då man nu samlar verksamheten till en plats, där man samtidigt kommer ligga vägg i vägg med Malmös alla idrottsklasser. Synergierna blir många.

För Stadionområdet i allmänhet och för Swedbank Stadion i synnerhet innebär det att man nu kan bli det idrottsliga nav i regionen som man hela tiden hoppats.

Avtalet signerades av MFFs VD Pelle Svensson och Skåneidrottens ordförande Krister Clerselius.

Pelle Svensson, VD Malmö FF
”Vi är glada att vi nu har Skåneidrotten som hyresgäst på Swedbank Stadion. Det rimmar oerhört väl med de ambitioner som Malmö FF, Skåneidrotten och inte minst Malmö Stad har. Att detta område är och framför allt skall bli ett idrottscentrum för hela Sverige”

Krister Clerselius, Skåneidrottens ordförande
”Det känns bra och naturligt. Det är här det händer och det är här det kommer att ske saker och ting och då är det naturligt att det är här vi skall vara. För Skåneidrotten innebär detta dessutom ytterligare ett viktigt nationellt och regionalt steg till att stadionområdet utvecklas till ett framtida kompetenscentrum för idrott.”

Avtalet i korthet
Gäller från 1 januari 2010 och avser tusen kvadratmeter på fem år med option på ytterligare fem.