Skadeuppdatering för Malmö FF:s herrlag

Publicerad 25 november 2021 i Herr,Nyheter

Här är en statusrapport från Jesper Robertsson, Malmö FF:s head of Medical, om skadeläget i truppen inför bortamatchen mot Kalmar FF.

Jo Inge Berget

Ådrog sig en lättare överansträngning i låret under förra torsdagens träning. Har under veckan rehabtränat med positivt resultat. Målet är att förbereda Jo Inge inför matchen på söndag. Utvärderas dag för dag.

Anders Christiansen

Anders är under fortsatt positiv utveckling i återhämtningen från den lättare lårskada han drabbades av under bortamatchen mot IFK Göteborg. Även om matcherna mot Häcken och FC Zenit bedömdes komma lite för tidigt har Anders på ett positivt vis fortsatt sin återgångsträning under veckan. Utvärderas dag för dag.

Ola Toivonen

Knäskadad. Borta resten av säsongen. Fortsätter på ett positivt sätt den rehabiliteringsplan som lagts efter sommarens skada. Jobbar på med att stärka muskler och funktion kring knät samtidigt som löptekniken tar ytterligare steg framåt. Planen för rehabilitering sträcker sig en bit in på nästa år.

Jonas Knudsen

Knäskadad. Borta resten säsongen. Rehabprocessen löper vidare på ett fint vis. Muskulaturen i knät stärks undan för undan. Närmar sig nästa fas där löpteknik på planen tar vid.

Felix Beijmo

Nyckelbensfraktur. Borta resten av säsongen. Fortsätter att jobba med stärkande rehab efter operation. Utvecklingen är positiv och kalkylen är fortsatt att Felix ska kunna vara tillbaka i full träning vid uppstarten i januari 2022.

huvudpartners

officiella partners