Sjätte raka segern

Publicerad 13 maj 2023 i Dam,Nyheter

Anders Christiansen blev målskytt mot Lyngby BK.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Lyngby Stadion.

10′ Ett lurigt inlägg från Jens Stryger landar hos Erik Botheim som söker bortre krysset på ett tillslag. Bollen går över.

13′ Hugo Bolin fångar upp en boll utanför offensivt straffområde. Får iväg ett fint avslut som går i målramen.

22′ Oliver Berg försöker placera in bollen från distans men avslutet smiter precis utanför.

24′ Snabb omställning från hemmalaget tvingar Johan Dahlin att göra en fin räddning.

56′ Himmelsblå frispark metern utanför offensivt straffområde snett till vänster. Anders Christiansen lägger upp bollen och trycker in matchens första mål. 0–1.

77′ Fint väggspel inne i straffområdet skapar ett jätteläge för Sebastian Nanasi men Lyngbys målvakt står för en fin parad.

83′ Återigen fint kombinerat ute på högerkanten. Sebastian Jörgensen slår in bollen till Sebastian Nanasi som distinkt placerar in 0–2.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Vi vinner ju mycket hellre än vi förlorar, så är det även i träningsmatcher. Men träningsmatcher är alltid ambivalent. Spelar du mot utländskt motstånd så tycker jag ändå det ger någonting annat och adderar något som du inte får när du möter ett lag som du tävlar mot i vardagen exempelvis. Nu mötte vi en motståndare som låg med en fembackslinje och satsade på kontringar vilket linkar det som vi många gånger stöter på i Allsvenskan.

– Jag har förståelse för att det ser ut som det gör för vi har inte lagt någon tid på matchförberedelser som vi brukar. Vi har tränat hårt i veckan, det var väldigt varmt vilket gör att vi stundtals ser rätt trötta ut. I andra halvlek så blir bättre tycker jag och överlag finns det några saker vi kan ta med oss. Och inga skador, det var viktigt.

– Jag tycker att de unga som vi testar idag gör många bra saker och verkligen visar att de är sugna. Loukili och Zätterström får spela från start och gör det bra. De tar kliv hela tiden och visar att de klarar av att spela på den här nivån, både fysiskt och i tempot. Nästa steg för dem är att de behöver växa in i sina roller och ta ansvar.

Matchfakta

Mål
Lyngby BK:
Malmö FF: Anders Christiansen (56′), Sebastian Nanasi (82′)

Varningar
Lyngby BK: Lauge Sandgrav (40′), Johan Meyer (54′)
Malmö FF: Jens Stryger (11′)

Laguppställning

Johan Dahlin (Friedrich 45′)
Jens Stryger Larsen (Makolli, 61′), Pontus Jansson (Moisander, 61′), Nils Zätterström (Gudjohnsen 86′), Martin Olsson (Skogmar 61′)
Zakaria Loukili (Berg Johnsen 61′), Oliver Berg (Busuladzic 61′), Anders Christiansen (Nanasi 61′)
Hugo Bolin (Ali 61′), Erik botheim (Rieks 61′), Otto Rosengren (Jörgensen 61′)

Ersättare: Ricardo Friedrich, Joakim Persson, Sebastian Nanasi, Elison Makolli, Niklas Moisander, Adrian Skogmar, Lasse Berg Johnsen, Kenan Busuladzic, Sebastian Jörgensen, Sören Rieks, Daniel Gudjohnsen

huvudpartners

officiella partners