Sjätte raka när Gamla Upsala SK besegrades

Publicerad 15 juni 2024 i Dam,Nyheter

Segertåget går vidare! På lördagseftermiddagen vann MFF med 2–1 mot Gamla Upsala SK och tog därmed sin sjätte raka vinst i Elitettan. Målskyttar, båda i den första halvleken, var Anna Plantin och Ema Paljevic.

Nyckelhändelser

1′ Avsparken lagd på Lötens IP.

8′ MÅÅL! Anna Plantin gör 1–0 efter ett inspel från höger av Nathalie Hoff Persson. Drömstart. Plantins fjärde mål i Elitettan i år.

17′ Ema Paljevic tar sig runt på vänsterkanten och avslutar inne i straffområdet. Hemmalagets målvakt klarar till hörna.

30′ Två lägen för hemmalaget i straffområdet men Larsen gör det bra två gånger om.

37′ Paljevic tar sig förbi hemmaspelare, rundar målvakten men missar sedan passningen till en lagkamrat.

45′ MÅL! Ema Paljevic får läge några meter in på motståndarens planhalva och prickar rätt bakom hemmalagets målvakt som varit på utflykt.

57′ Hemmalaget träffar ribban.

64′ Gamla Upsala decimeras till tio spelare då Ingrid Wixner får sitt andra gula kort i matchen efter att ha dragit ner Mafalda Barbóz.

90+8′ Domaren blåser av och sjätte raka segern är ett faktum.

Jonas Valfridsson efter matchen:

– Vi visste på förhand att det här kunde bli en flängig match och jag tycker vi bjuder in till det, trots att vi kanske borde avgjort den här matchen efter en kvart då vi haft ett gäng ganska bra målchanser. Sedan tycker jag de får momentum och tar över mer och mer. Vi tar många dåliga beslut med boll i blir egoistiska i vissa lägen som gör att vi förlorar bollen.

– I andra halvlek får de en utvisning, men istället för att spela ut och hota dem ordentligt blir vi rädda för att tappa segern. Det är starkt att vinna och jag är nöjd med tre poäng, men spelmässigt måste vi revanschera oss i nästa match för att ta tre poäng, för det här var inte tillräckligt bra. Skönt att vi spelar redan på onsdag igen.

– Linnea Svensson fick ett jack i huvudet och sy ett par stygn, men hon mår förhållandevis bra.

matchfakta

Mål
GUSK: –
Malmö FF: Anna Plantin, Ema Paljevic

Varningar
GUSK: Ingrid Wixner 2 (rött kort)
Malmö FF: Sofia Wännerdahl, Nathalie Hoff Persson

Laguppställning

Kathrine Larsen
Agnes Mårtensson, Sanna Kullberg, Linnea Svensson (Rolfsson 54′), Sofia Wännerdahl
Mafalda Barbóz (Lofthammar 87′), Amanda Kander (Winblad 90′), Matilda Kristell
Nathalie Hoff Persson, Anna Plantin, Ema Paljevic

Ersättare: Emelie Borg (mv), Hanna Lofthammar (in 87′), Tilde Wahlgren, Petronella Winblad (in 90′), Alexia Mitkovska, Nova Rolfsson (in 54)

huvudpartners

officiella partners