Simon says

Publicerad 17 oktober 2013

Simon Hollyhead i samråd med Rikard Norling och Daniel Andersson

Intervju med Simon Hollyhead från kommande Avspark.

Dags för match igen, hur upplever du att spelarna har hanterat uppehållet?

– Det här uppehållet har varit lite annorlunda jämfört med det i september. Då kom vi från en period med 18 matcher på elva veckor. Killarna behövde de tre dagarnas återhämtning. Nu gick vi in i uppehållet med mer energi och har därför kunnat jobba på. Vi mötte FC Nordsjælland i en träningsmatch där vi fick ett matchlikt träningspass med högre belastning. Den var en viktig del i hur vi byggt upp oss inför de kommande veckorna. Killarna känner sig starka och ser fram emot avslutningen av serien.

Så resultatet i den matchen är inget ni lade någon vikt vid?

– Absolut inte. Säsongen är en resa. Jag har sagt det förut. Vi startar en resa när vi samlas i januari. Fotbollen är mer kraftfull nu än någonsin tidigare. Vi lägger en plan för hela året som är anpassad oss för varje del av resan. Ibland spelar vi många matcher på kort tid, då anpassar vi träning och återhämtning utifrån det. Ibland kommer vi i perioder med färre matcher, då ökar vi intensiteten för att bibehålla momentum.

– Alla vet att vi både kommer att vinna och förlora matcher under en säsong. Det kan och ska vi aldrig fokusera på. Vårt jobb är att se till att laget alltid är så bra förberett som det går inför varje match, fysiskt och mentalt. Så långt har resan gått väldigt bra och jag är övertygad att alla andra lag hade velat vara i våra skor nu.

Om du jämför lagets fysiska status nu i slutet av säsongen med hur det såg ut i inledningen, hur har den förändrats.

– Först och främst har vi nu en massa matcher i kroppen. Det sätter spår i både kroppen och huvudet. Men det viktiga är hur man hanterar det och där vill jag verkligen hålla fram hur professionella killarna är i sin inställning till träning, match och återhämtning. Vi har inga muskelskador, det visar att de verkligen sköter sig och att de hanterat säsongen på ett riktigt bra sätt. Vi känner oss väldigt starka. Det är något killarna också pratar om. De har ett stort förtroende för varandra att de kan prestera när det behövs som bäst.

Nu väntar Brommapojkarna, vad har du för tankar om denmatchen?

–Det kommer att bli en utmaning, helt klart. Jag tänker på hur matchen mot Mjällby såg ut. Jag är verkligen imponerad av hur både laget och publiken visade ett outsinligt tålamod. Vi pumpade på och fick hela tiden ny energi av publiken. När Mjällby började tröttna kunde vi öka ännu mer och till sist avgjorde vi matchen. För mig var det en verkligen imponerande gemensam
prestation av laget och fansen. Och jag är övertygad om att vi kommer att behöva lika mycket styrka och tålamod i den här matchen.

Avslutningsvis, när spelarna springer in för att värma upp ligger bollarna på ett väldigt speciellt sätt. Det är något du har infört, kan du förklara tanken bakom?

– Ha ha, ja, jag är nog något av ett controlfreak. Jag vill att allt ska vara förberett i minsta detalj. Allt. Det enda laget ska behöva tänka på är att förbereda sig inför matchen. Planen är deras scen och den ska vara förberedd när de springer in. Då blir det en sista liten, liten, detalj som visar att allt är under kontroll och allt är förberett för dem. Du vet, jag tror att allt, även det minsta, kan påverka. Och kan det påverka, då är det också värt att göra.

Malmö FF – IF Brommapojkarna Swedbank Stadion
Söndag 20/10 klockan 17.30
Köp dina biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se

Halsdukshav! Glöm inte att ta med din halsduk, läs mer här

Ladda upp genom att ladda ner matchprogrammet, Avspark, här