SFI-studenter besökte Malmö FF

Publicerad 17 maj 2019 i MFF i Samhället,Nyheter

I tisdags besöktes Malmö FF av SFI-studenter från Hyllie Park Folkhögskola. Syftet med besöket var att visa upp MFF som arbetsplats och samtidigt ge kursdeltagarna möjlighet att träna på det svenska språket.

Tillsammans samlades kursdeltagare från SFI-klassen och MFF:s personal på Stadion för att samtala och utbyta erfarenheter. SFI-läraren Torbjörn Hallgren var nöjd med besöket och säger att både han och kursdeltagarna känner att de är på rätt spår med lärandet.

– Kursdeltagarna var helt lyriska över känslan att göra sig förstådda och att de nu vågar hålla en konversation på svenska. Här fick de chansen att testa språket i skarpt läge, vilket var jättebra. Det blir även en naturlig mötesplats för kursdeltagarna och en unik möjlighet att komma ut och besöka olika arbetsplatser, säger Torbjörn Hallgren.

Besöket från SFI-studenter är en del i MFF:s samhällsengagemang och det finns planer på ett regelbundet samarbete med Hyllie Park Folkhögskola. Tisdagens besök blev ett lyckat möte mellan människor med olika bakgrund.

– Många av studenterna har, precis som vi andra, ett liv utanför studierna och tar sig därför inte ut till caféer och liknande mötesplatser för att träna på språket. Det är inte många arbetsplatser som har tid att ta sig ut till oss, så vi kommer gärna tillbaka!

huvudpartners

officiella partners