Sent mål släckte hoppet om en poäng

Publicerad 30 september 2015 i Nyheter

Kvitteringshoppet levde till matchens sista minuter i hemmapremiären i Champions League som slutade 0-2 till Real Madrid.

Strålkastarljuset slog ned mot den böljande Champions League-duken i mittcirkeln och någonstans bakom MFF-klackens sånger gick det nog också att höra den berömda hymnen. Så fort domarens visselpipa ljöd var det inte helt oväntat Real Madrid som tog kommandot. Samtidigt visade MFF att det skulle göra ont för dem att spela i Malmö. Anton Tinnerholm tryckte dit Cristiano Ronaldo så att han åkte ut över sidlinjen i matchens första duell.

Malmöspelarna låg tätt på sina motståndare och inledningsvis hade bortalaget svårt att skapa andra chanser än distansskott från dåliga positioner. MFF kunde också stundtals sticka upp. Anton Tinnerholm blev fint serverad av Enock Kofi Adu och kunde skjuta från straffområdets ytterkant. Real Madrids målvakt Keylor Navas räddade. Strax därpå var det Rosenbergs tur att skjuta – även den gången stod målvakten i vägen.

Real Madrid spräckte målnollan i den 29:e minuten vid en kontring när stora delar av MFF befann sig högt upp i banan. Bortalaget kom tre mot två och bollen hamnade hos Cristiano Ronaldo som ostörd och behärskad slog in 0-1.

Ledningen kunde ha varit dubbelt så stor när Isco strax innan paus sköt ribba-stolpe-ut men resultatet stod sig in i halvtidsvilan.

När den andra halvleken satte igång gick det att se att MFF flyttat fram positionerna för att kunna gå för ett kvitteringsmål. Samtidigt visade Real Madrid att de tänkte försöka skada MFF med kvicka omställningar och att minsta misstag skulle kosta.

Malmö var nära på att få belöning för det mer vågade spelet när man fixade en hörna i den 65:e minuten som slogs av Yoshimar Yotún. Nikola Djurdjic nådde högst men bollen var några centimeter för högt slagen och snuddade den serbiske anfallarens hårtoppar.

Real Madrid svarade direkt och väggspelade sig genom MFF:s försvar. Isco var siste man på bollen och försökte lätta in den i krysset, men träffen var sned och bollen gick till inspark. Några minuter senare var det Malmös tur igen när Tinnerholm slog ett inlägg som Markus Rosenberg mötte med huvudet. Navas sträckte på sig för att förgäves nå bollen som dock gick utanför stolpen.

I den 78:e minuten visade domaren det gula kortet för Yoshimar Yotún när han stoppade Isco med en utfälld arm. Vänsterbacken hade redan ett gult sedan tidigare och MFF fick spela den sista kvarten med tio man på plan. Det gav Real Madrid utrymme att lägga in en extra växel.

Ronaldo hade flera chanser och stoppades av Johan Wiland som bland annat stod för en lysande enhandsräddning. I den 90:e minuten blev det dock farligt en gång för mycket. En passning snett-inåt-bakåt till Ronaldo betydde 0-2 och MFF fick se sig besegrade med samma resultat.

– Det första målet kommer på en kontring och det var den första de kunde skapa på oss i första halvlek. Vi hade få spelare hemma och Real Madrid är bra på att ställa om. Det andra målet kommer när spelarna är trötta, säger Åge Hareide efter matchen.

– Så länge det stod 0-1 fanns det alltid en möjlighet. Det är samma känsla som när vi mötte Juventus. De gör precis tillräckligt för att vinna. Det är ett bra lag vi möter men våra spelare jobbar hårt och när de står rätt i positionerna kan inte Real Madrid skapa mycket på oss. Det är viktigt att vi inte släpper in för många mål, för två kryss mot Shakhtar kan nog betyda att vi är vidare, säger Åge Hareide.