Segrar för juniorlaget, P16 och P14

Publicerad 07 september 2008

En stabil seger borta mot ÖIS igår gav Malmö FF:s juniorer möjligheten att säkra seriesegern hemma mot IF Elfsborg nästa söndag.

Både P14 och P16 vann respektive DM-final och kan nu titulera sig Skånemästare.

Juniorlaget
Bortamatchen mot ÖIS stod 1-1 i halvlek men en stark avslutning gjorde att man plockade hem tre poäng i och med en 4-1 seger. Malmö FF leder nu sin serie med fyra poäng med två matcher kvar. Man möter IF Elfsbor hemma på söndag klockan 13.00 och avslutar borta mot Sylvia.

DM
I år arrangeras DM i fyra klasser på herrsidan. P14, P16, J och senior. De både ungdomsfinalerna vanns av Malmö FF. Juniorerna är klara för kvartsfinal. I seniorklassen deltar man inte.

P16
Segersiffrorna skrevs till 6-2 i DM-finalen mot Ängelholms FF men matchen stod och vägde tills det var en 20 minuter kvar. Malmö FF ledde i paus med 2-1 och gjorde sedan 3-1 i andra halvlek men ÄFF kom tillbaka och reducerade till 3-2. Med 20 minuter kvar gör himmelsblått 4-2 och då går luften ur motståndarna och två bollar till ramlar in innan matchen är slut. P16-laget har en uttalad målsättning att ta sig till SM-final och att man nu är skånebäst är ju en bit på vägen.

P14
Malmö FF hade mött HIF två gånger tidigare i år och vunnit klart(12-2 och 4-0). Kanske var det det som satt i bakhuvudet på spelarna den här gången för matchen blev jämn och avgjordes inte förrän i andra förlängninghalvleken(2 x 10 min.) Det stod 0-0 i halvtid men Malmö FF var det bättre laget och tog också ledningen två gånger i matchen. HIF kom dock tillbaka och kvitterade med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid. Fem minuter in i andra förlängningshalvleken kunde dock Malmö FF avgöra till 3-2. Det resultatet stod sig matchen ut. P14-laget, som redan vunnit iofficiella SM, går i och med denna seger vidare till ett slutspel i början av nästa år.