Seger mot Wigan

Publicerad 12 mars 2011

Malmö FF vann över Premier Leaguejumbon Wigan med 3-1 efter mål av Wilton Figueiredo, Jimmy Durmaz och Daniel Larsson. – En stark insats och ett imponerande resultat säger Per Ågren, Malmö FF:s sportchef i en kommentar från England.

Wigan Athletic FC –  Malmö FF 1-3(0-1)

Mål
0-1 44 min Wilton Figueiredo
0-2 60 min Jimmy Durmaz
0-3 67 min Daniel Larssson
1-3 70 min självmål
 
Startelva
Johan Dahlin-
Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Yago Fernandez, Markus Halsti –
Guillermo Molins, Jeffrey Aubynn, Wilton Figueiredo, Jimmy Durmaz-
Daniel Larsson, Agon Mehmeti

Byten
61 min Jimmy Durmaz ut – Jiloan Hamad in
70 min Jeffrey Aubynn ut – Miljan Mutavdzic in
78 min Agon Mehmeti in – Dardan Rexhepi in
82 min Markus Halsti och Yago Fernandez ut – Filip Stenström och Pontus Jansson in.

Kommentar
Wigan inledde bäst och med ett mer eller mindre ordinarie lag satte man ett högt tempo från början framför allt på de båda kanterna. Men Malmö jobbade sig in i matchen och första målet kom psykologiskt viktigt precis innan paus. Till andra halvlek hade Wigan gjort en del byten och det utnyttjade himmelsblått genom att göra två mål till. Reduceringen kom genom ett självmål. I slutet kontrollerade Malmö FF matchen.

Per Ågren
– En stark insats och ett imponerande resultat. Vi var tillbakapressade i början men målet stärkte oss. I andra halvlek gjorde de några byten och då fick vi utdelning. 

Klicka här för att läsa mer från Sydsvenskans rapportering