Seger i hemmapremiären

Publicerad 18 april 2022 i Dam,Nyheter

Storseger med 9–0 inför rekordpubliken 620 åskådare i hemmapremiären i division 2.

Matchfakta

Mål

Malmö FF: Plantin (13, 20, 27, 48), Holm (33), Anker (67, 76), Självmål (88), Björklund (90)
Hammenhögs IF:

Varningar

Malmö FF:
Hammenhögs IF:  Blohmé (50)

Fredrik Jahnfors efter matchen

–  Jag tycker vi gör en bra insats. Första gången på gräs och det blir ett annat typ av spel. Med det sagt tycker jag de hanterade det här kanonbra. Man såg hur de älskade att vara ute på gräset. Det var avslappnat och jag är jättenöjd med koncentrationen.

– Jag tycker att vi gör det bra genom att vända spelet på ett bra sätt och offensiva innermittfältare och forwards skapar ytor för varandra. Över lag tycker jag vi höjt kvaliteten på avsluten också. Det var kul för Anna att få göra fyra mål inför publiken.

Anna Plantin efter matchen

– Vi hade större ytor den här matchen än senast. De spelade med fyrbackslinje och det skapade mer ytor för mig som forward. Förra matchen täppte motståndarna till och det var svårt för oss att komma igenom. Vi hade mer variationer i vårt anfallsspel den här gången.

– Det är hur kul som helst att sätta dem. Det är det man har tränat på, att ta jobbet i sista tredjedelen och få in den. Jag är mest nöjd med nickmålet. Det är sällan man gör det, haha. Jag är glad att jag var där och kunde hänga dit den.

Laguppställning

Emma Svensson
Elin Björklund, Linnea Svensson, Ida Lyberg, Madeleine Hejde
Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Melina Skarström, Anna Plantin, Stina Stadig

Ersättare: Vera Ejlertsson, Lovisa Wifvesson, Petronella Winblad, Cassandra Harletun, Sofia Anker

huvudpartners

officiella partners