Seger i DM-premiären mot Hammenhögs IF

Publicerad 13 mars 2022 i Dam,Nyheter,Okategoriserad

MFF inledde tävlingssäsongen med tre poäng och en 7–0-seger på Skillinge IP. Stella Malmros, från F06, byttes in i anfallet under den andra halvleken och tryckte kort därefter in en retur och blev målskytt i A-lagsdebuten.

Amanda Kander blev tvåmålskytt i DM-premiären mot Hammenhögs IF.

MÅL

MFF: Malin Gunnarsson (2′) (85′), Ida Lyberg (10′), Anna Plantin (13′), Amanda Kander (58′) (62′), Stella Malmros (71′)

FREDRIK JAHNFORS EFTER MATCHEN

– Vi är nöjda idag. Tjejerna var påkopplade och det märktes redan i morse på samlingen att det var tävlingsmatch på gång. Vi inleder matchen i högt tempo och tar tag i matchen på ett mycket bra vis tycker jag. Belönas också med tre snabba, riktigt fina mål men kanske är det också de snabba målen som gör att vi faller tillbaka lite i slutet av halvleken. Är det något som vi kan göra bättre idag så är det väl de sista tjugo minuterna på den första halvleken, då är vi lite slarviga och tar lite genvägar i vårt sätt att spela.

– Hela den andra halvleken tycker jag vi är hur bra som helst. Under försäsongen har vi jobbat med små ändringar för att utveckla oss och ta vårt spel till nästa nivå. Bland annat så jobbar vi mycket mer med att involvera våra mittbackar i uppspelet och trycka upp våra ytterbackar ännu längre upp i planen. Det tycker jag vi sköter jättebra idag. Vi har hittat balansen i att trycka upp spelet högt utan att för den delen ta några risker bakåt.

– Jätteroligt att, ännu en gång får jag väl säga, se våra unga tjejer kliva in och ta för sig. Idag är det Stella som får chansen och tar den. Redan efter tio sekunder på planen är hon nära att göra mål och sen dröjer det bara nån minut innan hon är påpassligt framme och trycker in en boll. Hon har varit uppe och tränat ett par pass med oss och man ska inte glömma att Stella bara är 15 år gammal. Den glädjen som de övriga tjejerna också visar när Stella gör målet är äkta och härlig och visar vilket underbart lag vi har att göra med.

laguppställning:

Emma Svensson
Elin Björklund, Linnea Svensson, Ida Lyberg, Madeleine Hejde
Melina Skarström, Cornelia Lindgren (K), Amanda Kander
Malin Gunnarsson, Anna Plantin, Stina Stadig

Ersättare: Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Stella Malmros (F106)

huvudpartners

officiella partners