Seger för U21 inför storpublik i Arlöv ***Nu med bilder***

Publicerad 31 augusti 2010

Pontus Jansson var tillbaka på sin gamla hemmaplan, nu som kapten för Malmö FF U21, och förde sina styrkor till en 3-2 seger inför sin gamla hemmapublik, som tackade genom att komma i stora skaror.

Det var fjolårets finalister i U21-slutspelet som möttes ikväll i Arlöv. Då drog HBK längsta strået och kan kalla sig regerande mästare. I år ser det lite annorlunda ut; Malmö FF på säker mark inför slutspelet medan HBK kämpar för att komma dit.

MFF har under 2010 lagt ut hemmamatcher för sitt U21-lag hos samarbetsföreningar och resultatet så här långt har endast varit positivt. Både Höörs IS och Kristianstad Bois har tidigare visat prov på god organisation och idérikedom när det kommer till att göra bra matcharrangemang.

Matchen mot Halmstad BK U21 i Folksam U21 Södra spelades på Kronetorpsvallen i Arlöv som ett led i det samarbete klubbarna Malmö FF och Arlövs BI har via Fotbollsnätverket.

Spelarna har tyckt det varit väldigt inspirerande att komma ut till Fotbollsnätverksföreningarna tidigare i år och kvällens match var inget undantag. De matcher som flyttats ut har blivit en succé publikmässigt med över tusen personer i Höör som högsta siffra. Men kvällens uppåt 700 (enligt Leif E) var inte långt ifrån.

Malmö FF U21 – Halmstads BK U21
3-2(2-0)

Mål
1-0 11 min Dardan Rexhepi
2-0 42 min Dardan Rexhepi
2-1 46 min
3-1 88 min Alex Nilsson
3-2 90+

Startuppställning
Dusan Melicharek, ut 79 min

Filip Stenström, ut 89 min
Pontus Jansson
Filip Helander
Joseph Elanga

Muamet Asanovski
Rick Kruys
Miljan Mutavdzic
Hicham Ali

Dardan Rexhepi, ut 46 min
Alex Nilsson

Avbytare
Dejan Garaca, in 79 min
Tobias Malm, in 89 min
Metin Hamid
Skerdilaid Gashi
Dino Islamovic, in 46 min

Markus Halsti var sjuk och kunde inte delta i dagens match

Leif Engqvist
Precis som förra matchen så spelar vi inte bra i första halvlek men med den skillnaden att vi gör två mål. Vi kan betydligt bättre och det visar vi i andra trots att vi släpper in två mål. Vi har en hel del chanser att göra fler mål och vår seger är aldrig hotad. Miljan gör en bra insats idag på mitten och Hisham Ali spelar snyggt fram till Dardans mål.

Bilder från matchen

Foto: © Mats Javerud