Seger!

Publicerad 11 augusti 2013

Kamp, kamp och åter kamp gav till sist segern till Malmö efter mål av Markus Halsti.

Efter matchen var båda lagens tränare lite missnöjda med respektive prestation. AIKs Andreas Alm tyckte att man inte fick upp passningstempot som han hade velat och MFFs Rikard Norling kände att laget inte spelat så bra som man gjort i de tidigare matcherna. Men frågar man publiken lär det låta annorlunda.

Det var två riktigt bra lag som möttes och det blev en kamp ända in på övertidens sista minut.

– Den kraften som jag kände att AIK hade gör att jag inte tror att vi slagit dem på bortaplan, säger Rikard Norling.

– Vi är vana vid att åka till Malmö och förlora, men den här matchen tror jag ger oss bra energi, resonerade Andreas Alm. Det viktiga var att vi bara tappade en poäng till serieledningen idag, lade han till och syftade på att Helsingborg spelade oavgjort hemma mot Norrköping tidigare under kvällen.

Till matchens lirare utsågs Johan Dahlin som räddade sex avslut på mål. Ett par av dem var riktigt bra chanser som ett skott från straffpunkten där han räddade bollen med en armparad.

– Johans räddning där i första halvlek var nog matchavgörande, menade Rikard Norling.

Ledningsmålet, vilket också skulle visa sig vara det vinnande målet, kom under ett bra anfall från MFFs sida. Man höll i bollen och flyttade upp hela laget. Efter att ha varit ute på vänstekanten i höjd med straffområdet spelades den snett inåt bakåt till Markus Halsti som bestämde sig för att dra till mot första stolpen. Ett bra placerat skott som helt överraskade AIKs målvakt.

– Det kändes som ödets ironi att det var Halsti som gjorde målet, sa Alm. Vi hade tidigare varit rejält upprörda över att han inte fick sitt andra gula kort för en tröjdragning. Samtidigt ska vi inte skylla ifrån oss. Vi har säkert haft någon liknande situation med oss under säsongen och kan bara gratulera Malmö till segern.

I och med segern gick Malmö FF upp i delad serieledning på samma poäng som Helsingborgs IF. Nästa hemmamatch är mot IFK Göteborg den 25 augusti, kl 17.30. Vill du du inte missa någonting av den spännande guldstriden ska du skaffa vårt höstkort. I det ingår de fem kvarvarande hemmamatcherna. Läs mer om höstkortet här.