SEF informerar allsvenska klubbar om matchfixning

Publicerad 17 oktober 2016 i Nyheter

Idag var Anders Wikström, tidigare allsvensk fotbollsspelare och numera samordnare för matchfixningsfrågor hos Svensk Elitfotboll (SEF), på besök på Swedbank Stadion för att hålla ett föredrag om matchfixning och spelfusk.

Anders Wikström har själv spelat allsvensk fotboll i både Gefle IF och IF Elfsborg. Numera är han anställd av SEF för att informera om matchfixning.

– Vi har varit förskonade på högsta nivån i svensk fotboll och vi är en trovärdig liga. Vi uppfattas så av gemene man och vi vill fortsätta ha det så. Den bästa möjligheten för det är att åka ut och informera så att alla vet vad som gäller, säger Anders Wikström.

Anders Wikström åker just nu runt till samtliga allsvenska klubbar för att meddela ligans spelare om regler och förhållningssätt, bland annat att man har anmälningsplikt om man som spelare blir tillfrågad att ta emot en muta.

– För mig är det ganska självklara saker enligt mina tankar och värderingar. Men jag tycker det är bra att de ger information till oss i förebyggande syfte, innan det finns något uppmärksammat fall i Allsvenskan, säger Oscar Lewicki, spelare i Malmö FF.

Läs mer om Svensk Elitfotbolls och Svenska Spels arbete mot matchfixning här.

huvudpartners

officiella partners