San Agustin -dag 1

Publicerad 24 januari 2007

Anders Andersson avger sin första rapport.

Här avhandlas både glömda pass, gömda sexleksaker och kandidater att fylla den vakanta platsen hos Fantastic 4.

Vilken rysarbörjan på resan!! På väg över Öresundsbron säger Gabriel att han inte har med sitt pass.
Eftersom jag kan portugisiska har jag ju blivit lite av en dagpappa åt brasilianaren och översätter information som han ej förstår. Däribland att inte glömma passet.
Han är panikslagen och jag blir aningen stressad om än ej förvånad. Hinner vi åka tillbaka? Går det ändå? Jag går fram för att säga till Rolle, vår busschaffis, att vända när jag hör ett stort asgarv bakifrån. Där står Gabri och viftar med sitt pass. Vilken lirare. Verkligen en kul kille den där… Nåja, veckan ar ung. What goes around, comes around.

Det obligatoriska ”gömma en sexleksak i någons(Jocke Nilssons) väska innan denne går genom kontrollen”-skämtet lyckades inte riktigt eftersom vakterna av någon outgrundlig anledning, trots antydningar från anonyma tipsare om att de borde kolla Jockes väska, helt sonika lät bli. Snopet men vi ska ju hem också.

Flygresan var behaglig och även de som hellre tar tåget till Stockholmsmatcherna för att slippa flyga var nöjda med så lite turbulens.

När vi gick av möttes vi av en behaglig bris som kändes som omkring 22-23 grader. Inte helt fel i dessa vintertider.

Framme på hotellet vid 3-tiden. Ett vackert och för 20 år sedan säkert mycket lyxigt ställe med havsutsikt utan att man behöver ta till spegeln. Fina pooler och trevlig grönska pryder dess baksida. Ganska välbesökt trots att det inte är säsong. Tror dock att vi sänkte medelåldern med en sisådär 25 år.

Trots detta lär vi inte bli ensamma om att träna här. Ett gäng domare från Schweiz har visst ett läger här samtidigt.

Riktigt bra för då har man ju någon att skälla på om man åker på en obstruktion av en fet tysk i matkön och de inte reagerar…

När jag ändå är inne på maten kan jag bara konstatera att den dagligen består utav en stor, färgstark och välsmakande blandning. En hel del godsaker har också fått plats.
Man får passa sig om man inte tränar och bara äter det goda ickenyttiga som bjuds. Vissa ligger i farozonen men jag nämner inga namn (särskilt inte materialförvaltarens från Göteborg) för att ingen ska ta illa upp.

Annars är allting super. Rumsindelningen verkar passa alla. Själv bor jag med min gode vän och kollega Niklas Skoog.

Gött för då får man sig en hel del sköna garv under veckan.

Fantastic 4, dvs Jocke N, Pode, Behrang och tidigare Johan Nilsson Guiomar, har sedan Johans flytt till Norge nu fått en ledig plats i supergänget.
En del aspiranter verkar intresserade av den vakanta platsen. Sliper och Ola Toivonen nämns i sammanhanget men den som åtrår platsen mest är utan tvekan Jonas Sandqvist. Trion har vad jag erfar varit både nöjda och mindre nöjda med Jonas prövoperiod. Han har påpassligt hämtat kaffe vid vissa tillfällen för att sedan vid andra tillfällen helt glömma bort att massera någons axlar när denne verkar lite stel. Naturligtvis mycket slarvigt i denna viktiga period. Enligt gruppens talesman, Jocke N, väntas Swartling och Clabbe af Geijerstam ner i början på nästa vecka för att hjälpa till med juryarbetet. Ska bli spännande att följa.

Som avslutning tänkte jag citera hotellets internetinformation om hur man kopplar upp sig på rummet.

Många punkter i början var enkla att förstå men när det närmade sig slutet blev det klurigare.

Punkt 13 – Name user and password

Punkt 14 – To finnish

Punkt 15 – A screen is opened and to Sting in Makking.

Lätt som en plätt alltså.

Nu ska jag gå och sova så jag orkar med morgondagen.

Må så gott

AA