Samarbetet mellan Malmö FF och IMG.

Publicerad 29 november 2005

Malmö FF och IMG har tecknat ett samarbetsavtal. Avtalet sträcker sig över tre plus tio år, vilket innebär att det gäller till och med år 2018. Det långsiktiga samarbetet med IMG säkrar, under de första tio åren, driften av en ny fotbollsarena i Malmö.

Vi är övertygade att Malmö FF i samarbete med IMG kommer att utvecklas väsentligt, såväl ekonomiskt som sportsligt. Avtalet stärker vår position som en skandinavisk toppklubb och skapar förutsättningar för att kunna etablera klubben på en hög nivå.

Samarbetets huvudsakliga innehåll är att Malmö FF får tillgång till IMG:s kompetens i marknadsföringshänseende och kan utnyttja deras globala nätverk. IMG avdelar ett antal personer som på heltid, tillsammans med Malmö FF, kommer att arbeta med klubbens marknadsrelaterade aktiviteter. I utbyte erhåller IMG en provision på genererade intäkter.


”Denna långvariga överenskommelse tillsammans med en ny fotbollsarena är enligt min uppfattning bland det största som hänt i Malmö FF:s historia. Inte minst för att det under många år framöver tryggar vår ekonomi.”

Christian Pirzer, Senior Vice President, Head of Business Development Europe
”Vi väljer Malmö FF som en klient i vår fotbollsdivision. Samarbetet är helt i linje med vår strategi för fortsatt expansion i Europa vad gäller representation av fotbollsklubbar.”

Håkan Jeppsson, styrelseledamot Malmö FF
”Vi får en ekonomisk trygghet att satsa vidare mot en stabil Europaklass.”

Hasse Borg, sportchef Malmö FF
”Att få jobba med ett världsledande företag inom marknadsföring och management känns väldigt spännande och det kommer att bidra till att etablera klubben på en högre nivå.”

Martin Englund, VD IMG Skandinavien
”Vi är hedrade av att inleda det första övergripande samarbetet med en fotbollsklubb på den svenska marknaden. Malmö FF är med dess historia, varumärke, starka supporterstöd och mycket framgångsrika sportsliga resultat en idealisk partner för IMG. Vi är övertygade om att vårt samarbete kommer att ge Malmö FF en finansiell bas som möjliggör för klubben att ta ytterligare steg ut i Europa.”