Sagt efter matchen

Publicerad 27 juni 2007

Ja, vad ska man egentligen säga, efter en match som denna? En sammanbiten och mycket besviken Anders Andersson efterlyste rappare fötter och ett grundspel som sitter. Sören Åkeby medgav att matchen gjort honom väldigt bekymrad – och Bengt Madsen kommenterade kort transferläget.

Tungt, tungt och tungt igen. MFF förlorade sin andra raka hemmamatch med 2-1, denna gång mot Kalmar, som mer eller mindre fick briljera med sina kvaliteter när MFF mer eller mindre fullkomligt misslyckades med att få fram sina. Men även Nanne Bergstrand fann något att vara besviken över efter matchen, nämligen sitt lags alla missade målchanser. Dock var han sannolikt en av de på Stadionområdet som hade lättast att hantera sin besvikelse.

– Vi har bränt oerhört många chanser i år, och vi fortsatte med det idag, men jag är givetvis väldigt nöjd med vår match idag, särskilt med andra halvlek. Då vi spelade taktiskt riktigt. I andra klarade vi av att bryta deras press tillräckligt ofta föra att komma fram i lite farliga situationer. Det var tacksamt för oss att inte Jonatan Johansson spelade idag. Nu kunde vi koncentrera försvarsspelet på forwards till att störa dem på deras fötter, vilket vi lyckades bra med, sa Nanne Bergstrand efter matchen.

– Vi förlorar mot ett klart bättre lag, Kalmar vinner helt rättvist idag, konstaterade å sin sida Sören Åkeby inledningsvis, och fortsatte öppenhjärtligt:
– Efter den här matchen är jag väldigt bekymrad. Vi har mycket att jobba med. Vi måste göra en grundlig analys över varför det blir så här. Vi visade definitivt inte upp något guldspel, om man säger så… så som vi skulle kunna göra i en match som den här. Vi har inget självförtroende.

– Första halvlek är riktigt, riktigt dålig. Vi kommer inte in i matchen alls, vi gör många misstag, är långsamma och slarvar med passningsspelet. Vi ger dem enkla bollar, och de läser oss lätt. Det är min uppgift att se till att vi är bra, idag vi var inte i närheten av planen vi hade. Innan matchen sa vi att vi skulle spela enklare och rakare, ändå gjorde vi inte det, sa Sören Åkeby.

Mycket besviken och mycket sammanbiten var Anders Andersson på väg ur omklädningsrummen, och började med att ge sin syn på mittbackarnas tuffa arbetsuppgift att ta sig an Kalmars brassar:
– Det är inte jättelätt när de kommer två mot två gång på gång, det är klart det ser lite virrigt ut där bak då. När laget tappade bollen i fel lägen hann vi aldrig komma nära dem, istället hamnade vi på mellanhand och de kunde glida igenom. Innan matchen hade vi bestämt att vi skulle kliva upp, men det fungerade inte, så inför andra halvlek sa vi att viskulle droppa mer, direkt, och då blev det bättre.

– Vi får det inte att stämma. Vi vill gärna rulla bollen, och det blir för omständligt ibland. Vi måste få lite rappare fötter. Som vi spelade i några matcher i början av säsongen; då flög vi fram – men vi hittar inte dit. Vi måste få in ett grundspel som sitter, sa Anders Andersson.

I pressade lägen kommer alltid frågan om förstärkningar till laget snart upp, en fråga som inte blir mindre aktuell med mindre än en vecka tills dess att sommartransferfönstret öppnar. Bengt Madsen gav en snabb kommentar:
– Vi ska titta på ett antal spelare nu, men det är alldeles för tidigt att gå in på några namn. Det är uppenbart att vi har brist på snabba kantspelare.

/Tobias Christoffersson