Sagt efter matchen

Publicerad 14 augusti 2007

Malmö FF slog serieledarna HBK med 3-1 i en match där alla tre anfallarna fick göra var sitt mål.

-Liket lever brukar man säga. Det känns lite så. Jag är jättestolt över grabbarna sade en lättad Sören Åkeby på gårdagens presskonferens.

Sören Åkeby
Det kändes riktigt, riktigt skönt från våran sida. Vi gör en stabil insats och visar att vi kan komma tillbaka när vi ligger under.

Vi började matchen lite dåligt. Vi skulle spela aggressivt men vi kom för långt ifrån Halmstad och de fick dominera alltför mycket i början. Sedan får de också 1-0 och då kändes det lite tungt.

Men vi kommer tillbaka och får ett litet turligt mål, vet egentligen inte hur det gick till, och vi känner att vi är med i matchen igen. Resten av halvleken är jämn.

Vi pratade i pausen om att vi skulle fortsätta vara aggressiva i anfallsspelet. att flytta fram positionerna i anfall och mittfält men också backa hem och vara kompakta i försvarsspelet. Vi gav lite för mycket ytor åt Halmstad i första.

Ändringarna gav utslag och det kändes jätteskönt och det var på tiden vi fick vinna.

Jag är jättenöjd med vad vi presterar och även när vi leder matchen så vågar vi hålla i bollen och blir inte stressade och bara sparkar bort den utan vi gör dessutom ett mål till.

Liket lever brukar man säga. Det känns lite så. Jag är jättestolt över grabbarna.