Sagt efter matchen

Publicerad 03 juli 2008

– Det blev en lika jobbig match som vi hade trott från början. Men det finns go i det här gänget, vi fortsatte nöta och skapade chanserna efterhand, sa Roland Nilsson efter att MFF vänt ett underläge och besegrat Ljungskile med 2-1.

Puh, det gick vägen! Så kände nog många som lämnade Malmö Stadion efter att ha sett MFF ta säsongens femte trepoängare genom 2-1 mot Ljungskile. Nå, gastkramande blev inte matchen, men efter en svag inledning och underläge tog det onekligen sin lilla tid för hemmalaget att komma in i matchen och göra den till sin. Först i andra halvlek fick MFF igång ett någorlunda fungerande spel, och med två skarpa stolpskott och en inläggsboll längs mållinjen kom chanserna. Stor matchvinnare blev Ola Toivonen, som gjorde MFF:s båda mål, det första genom att nicka in Jeffrey Aubynns inlägg i slutet av första halvlek, det andra genom att pricka in en frispark (via muren) meddryga kvarten kvar – Därmed gav Ola såväl publiken som sig själv de två finaste presenterna på sin 22-årsdag. Grattis – och tack!

Efter matchen var Ljungskiles tränare David Wilson vid hyfsat gott mod.
– Jag vill inte sitta så här efter matchen för många gånger och säga jag är besviken. Vi hade tillräckligt med chanser för att få åka härifrån med oavgjort. Jag är nöjd med den inställning killarna visade idag, vi gör en bra match med den trupp vi har. Jag hoppas vi kan fortsätta spela som idag, resa oss snabbt efter förlusten och köra vidare så här på söndag, då vi har en match mot Örebro som är väldigt viktig för oss, sa David Wilson.

Han bör framför allt vara nöjd med sitt lags första 20-25 minuter, då MFF inte kom någon vart och Ljungskile angav tonen med långa bollar – och dessutom tog ledningen med 1-0.
– Det blev en lika jobbig match som vi hade trott från början. Ljungskile slog långbollar hela tiden, så om vi tappade bollen uppe i plan blev det direkt 40 meter att springa hem för killarna, speciellt när vi inte klarade av att få tag i bollen. I första halvlek blev vi tillbakapressade av deras hörnor och inkast. Men det finns go i det här gänget, vi fortsatte nöta och skapade chanserna efterhand, sa å sin sida Roland Nilsson.

Först under första delen av andra halvlek tog MFF över på allvar.
– De hade en bra period på 15 minuter i andra halvlek, med skott i ribban, annars klarar vi det tycker jag, sa David Wilson, och tillade:
– Jeff var lite jobbig för oss i andra halvlek, vi lyckades inte stänga den kanten.
Roland Nilsson:
– vi hade lite småchanser i första; i andra skapade vi mer tryck – men ett tag trodde jag att det inte var vår dag. När vi hade stolpskott och när bollen dansade på mållinjen. Men det blev vår dag – och det blev Olas dag.

Utanför omklädningsrummen var det naturligtvis födelsedagsbarnet och matchvinnaren alla väntade på att få ett par ord med, och efter att ekona från lagkamraternas grattissång klingat av kom Ola Toivonen så ut.
– Det var skönt. Trots att vi inte gjorde någon speciellt bra match, svarade han på den obligatoriska frågan om hur det kändes att göra två mål och vinna.
– Vi började jättedåligt, men blev bättre ju längre matchen gick, tycker jag. Vi gick in med en positiv anda i andra halvlek, och vi visste också att de skulle få svårare att få upp bollarna på grund av vinden.

– Det var nog en för bra träff för att den skulle gå in… trodde Ola om sitt underbara distansskott i början av andra halvlek, väldigt värt ett bättre öde än blott det att sätta virket i gungning.

Ola, som vanligt sansad och utan de stora gesterna i sitt snack, lade inte ut texten om sin egen förträfflighet utan påminde om mållöse anfallskollegan Oferes jobb.
– Man ska inte bara stirra sig blind på vem som gör målen. Eddie springer mycket, precis som Jonatan gjort tidigare på topp, och det ger mig möjligheter. Hade Eddie inte gjort den löpning i straffområdet han gjorde hade jag aldrig fått bollen och kunnat göra 1-1-målet.

Nyförvärvet och debutanten Robert Åhman Persson spelade hela matchen som ersättare för Daniel Andersson – eller rättare sagt tillsammans med Joakim Nilsson som defensiv central mittfältare i en slags 4-2-3-1-formation. Roland om RÅP:
– Han tog jobbet, så som vi innan pratat om skulle vara det viktigaste, han plockade mycket andrabollar.

Jimmy Dixon, som var uttagen i truppen syntes inte till på bänken; där satt istället Anes Mravac. Orsak: feber. Roland lämnade också besked om det aktuella skadeläget i MFF, och tyvärr, tyvärr verkar det värre än befarat för Daniel Andersson.
– Det är värre än vi hoppats på med Danne. Han hade rejält ont idag.
Varken han eller Labinot Harbuzi lär vara tillgängliga för spel i söndagens match mot Sundsvall. Däremot går Guillermo Molins in i fotbollsträning imorgon.

/Tobias Christoffersson