Sagt efter matchen

Publicerad 30 september 2008

MFF föll i hemmaderbyt mot HIF, men gjorde en riktigt bra match fram tills det att HIF gjorde 2-1 i 63:e minuten – sedan gick tyvärr luften ur de himmelsblå.
– Vi är nöjda med prestationen, men inte med resultatet. Det här var ändå ett stort fall framåt för oss, sa Hans Gren efter matchen.

MFF gjorde en första halvlek flera nivåer över något i de senaste tre tunga förlustmatcherna. Det var uppenbart att den speciella derbynerven i kombination med en bra laddning äntligen fick ut ett fullt taggat och fungerande MFF på plan igen. När så det närmast obligatoriska baklängesmålet kunde undvikas tog hemmalaget över matchen alltmer och fick till slut äntligen in ett mål: Edward Ofere gjorde 1-0 i 29:e minuten.

Trots stor MFF-dominans kvitterade HIF genom Henrik Larsson sex minuter innan paus, men MFF tappade inte tråden utan fortsatte bra, om inte lika kvickt och rörligt, efter paus. Dominans och bra lägen, men MFF får verkligen kämpa hårt för målen i år. Istället blev det HIF som tog ledningen i 63:e minuten efter en ypperlig kombination signerad Henrik Larsson och avslut av Rasmus Jönsson. Därefter gick luften helt ur MFF, som tappade spelet och matchen ut fruktlöst försökte åstadkomma en kvittering.

Vid presskonferensen efter matchen var HIF-tränaren Bosse Nilsson först ut.
– Vi är väldigt glada för segern. Vi visste att det skulle bli tufft, och Malmö kom rustade till tänderna. Vi hade svårt att stå emot dem i första halvlek, och vi var tacksamma att det stod 1-1 i paus. Men även om de hade mycket boll, så var de samtidigt lite skärrade i sista tredjedelen, sa Bosse Nilsson, som höll fram Henrik Larsson som tungan på vågen:
– Sen har vi ju Henke Larsson. Hans förmåga att ligga rätt när Makondele kan få in bollen mellan ytterback och innerback, och hans kombination med Rasmus Jönsson innan vårt 2-1-mål.

– Jag hoppas att Malmö kan slicka såren, komma igen och ta de poäng som behövs, avslutade Bosse Nilsson.

Hans Gren representerade MFF:s tränarpar på presskonferenspodiet.
– Vi är mycket nöjda med prestationen, men inte med resultatet. Det här var ändå ett stort fall framåt för oss. Vi tar jobbet idag, och gör bättre ifrån oss på många fötter.

– Vi spelade lite annorlunda idag, mer ett rakare 4-4-2, där vi höll tillbaka Labinot lite inledningsvis. Och rent taktiskt lyckades vi ända bra idag tycker jag. Vi spelar ungefär som vi tänkt – förutom att vi inte fick koll på Henrik Larsson. I första halvlek hade vi koll på honom i princip alla situationer utom då han gjorde mål, sa Hans Gren.

Men tyvärr höll det alltså inte hela matchen; när HIF tog ledningen kunde MFF inte svara.
– När vi tappar tålamodet i slutet blir det där långa spelet igen. I det läget vi befinner oss blir det gärna så, vi chansar lite, och ibland lyckas det, ibland inte.

Tycker du ni skapar tillräckligt många och tillräckligt vassa chanser idag?
– Vi hade gärna skapat några fler. Vi kommer fram i lägena, men ofta finns det ingen där, och vi kan avsluta bättre också.

– Nu får vi ta med det som var bra i den här matchen till nästa mot Örebro. Vi fokuserar bara på uppgifter vi ha framför oss, sa Hans Gren.

Tobias Christoffersson