Sagt efter matchen

Publicerad 12 juni 2011

Det fanns ett stort intresse för matchen och mötet mellan AIK och Malmö FF. Naturligtvis kittlade det hela lite extra med Rikard Norlings återkomst till Råsunda. Det var intressant att se hur vissa journalister försökte slå knut på sig själv med olika vinklingar som skulle kunna ge de rubriker de jagade. Men Rikard klarade det med bravur.

Rikard Norling om matchen
Ja, jag skall försöka ge en analys så här tätt inpå matchen. Första halvlek så känns matchen öppen och böljande. Jag tycker att vi trots allt är det lag som tjänade på det mest. Vi åkte på ett mål som jag tycker var lite slumpartat och otursamt. Vi går in i andra halvlek och AIK har gjort en del justeringar för att stänga just det här böljande spelet och får i princip direkt det här 2-0-målet som jag inte tror att de var helt missnöjda med. Inte bara målet utan att man gjort en taktisk justering som kan förstärka det ytterligare. Och vi lyckades inte riktigt få igång spelet till andra halvlek och skapa dem chanser som vi behöver göra för att vända på matchen. Så det slutar med att vi förlorar.

… om målen
Det första är väl egentligen en olycklig situation där bollen hamnar mitt framför fötterna på deras forward och han gör mål. Andra så är det en vinst eller förlustboll som slås upp och han lyckas lobba in den efter att det blir någon form av missförstånd. Det kunde alla se. Så är det

… om valet att använda Johan Dahlin
Vi visste på förhand att han har haft ett problem och vi går in i en period nu där vi kommer att spela många spännande matcher och det handlar lite om kommer han att hålla eller behöver vi operera. Då valde vi tillsammans att vi låter honom spela och så ser vi om det håller, vilket vi förutsatte. Men när det nu inte gjorde det så är det naturligtvis å ena sidan ett felaktigt beslut av mig men å andra sidan så har vi ett svar att jobba med framöver när vi går in i den här perioden. Utan att föregå någon undersökning så lutar det åt att operation är det mest troliga. Vi får sätta oss ner och diskutera men blir det snabb operation så pratar vi kanske sex veckors rehabilitering.

… om han borde agerat annorlunda på bänken
Jag vill titta på matchen först. Det var ju inte så att jag reagerade instinktivt på gör de si då måste jag göra så. Det är fortfarande så att vi har många skickliga spelare på planen. Med facit i hand så kan man kanske inte säga något annat än att man inte kan vara nöjd med den coachningsinsatsen i och med att vi inte hittade något motvapen. Men ibland blir det så att justeringar ger resultat, man får mål och sedan ligger de tight. Det är inte så att de lägger sig platt utan de hotar oss hela tiden. De gör det bra och jag lyckades inte dyrka upp det.

… om att vara tillbaka på Råsunda och att bli hyllad av publiken
När man sitter här och har förlorat en match och gjort det som en tränare för en väldigt fin klubb så är man ju mest besviken. Det är klart att man hör vad  som sjungs men jag försöker inte att lägga någon värdering i det för börja jag göra det så blir det fel åt ena eller andra hållet. Jag är bara jättebesviken att jag inte kan bjuda Malmös fans, som har åkt så långt, på tre poäng.