Så spelas borta- och hemmapremiären 2017

Publicerad 21 december 2016 i Nyheter

Nu är det klart att Allsvenskan 2017 inleds med Malmö FF:s bortamöte mot IFK Göteborg på Nya Ullevi den 1 april klockan 13:00.

Idag presenterade Svenska Fotbollförbundet dag och tid för de två inledande omgångarna i Allsvenskan 2017.

För Malmö FF:s del innebär det att vi är med och sparkar igång det nya allsvenska året i klassikermötet mot IFK Göteborg, i en match som kommer att spelas på Nya Ullevi.

Att den allsvenska premiären förläggs till Nya Ullevi skapar möjligheter för ännu fler MFF:are att se matchen på plats, eftersom arenans kapacitet är betydligt större än på Gamla Ullevi.

En som har positiva minnen från just Nya Ullevi är Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson, som ju spelade i segermatchen mot IFK Göteborg 2004.

– Det var väldigt många MFF:are på plats. Vi hade ett fantastiskt stöd och det var en härlig upplevelse att spela den matchen. Det ska bli roligt att komma till Nya Ullevi igen, säger Daniel Andersson.

Vi återkommer med information gällande biljetter och sektioner när vi vet mer.

Det står även klart att Malmö FF kommer att spela hemmapremiären i den andra omgången mot GIF Sundsvall den 11 april klockan 18:30. Avsparkstiden beror på UEFA:s regelverk kring seriematcher som spelas samma dag som matcher i Champions League.

huvudpartners

officiella partners