Så ser du matchen mot Rangers FC!

Publicerad 02 augusti 2011

Onsdag kväll kl. 19.00 spelar vi den viktiga returmatchen i kvalet till Champions League mot Rangers FC. Det finns biljetter kvar, men är du inte på plats kan du se matchen via Sydsvenskan.

Tack vare ett samarbete med Sydsvenskan kan man se matchen över Internet. Matchen produceras av Mediatec med samma kvalitet som när det gör producerar Allsvenska matcher. Priset är satt till 139 kr.

Här hittar du information om du vill köpa hem matchen.

Vi får många frågor om varför matchen inte sänds på TV? Inför det här äventyret ville vi garantera att alla matcherna skulle produceras i hög kvalitet och erbjudas de som följer MFF, även om man inte kan ta sig till Swedbank Stadion. Inom Sverige är det ytterst ovanligt att någon TV-kanal är villiga att betala mer än för själva produktionen när det kommer till klubblagsfotboll. Och då är de bara intresserade av de stora matchern. Istället valde vi att göra ett avtal med Sydsvenskan om att de skulle producera båda matcherna – oavsett motstånd, och sen kom vi fram till ett vinstdelningsprogram. Ju fler som köper matcherna av Sydsvenskan, desto bättre för MFF.

Skulle vi gå vidare till play-off i Champions League (dvs om vi klarar minst oavgjort mot Rangers imorgon kväll), är det UEFA som hanterar sändningsrätterna och den matchen kommer då troligtvis sändas på Viasat som köpt rättigheterna från play-off och framåt.

Skulle vi inte vara vidare i Champions Leageu-kvalet efter onsdagens match kommer vi istället att spela play-off till Europa League, där sändningsrätten ligger hos klubbarna.