Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 11 september 2018 i Nyheter

Vinst för både U17 och U19 i helgens matcher.U19

Malmö FF – Halmstads BK 6-1 (0-1)
Målskyttar: Laorent Shabani 3, Amel Crnalic, Albin Sundgren, Sanusi Naesae

– Vi gör en sämre första halvlek och de tar ledningen efter bara tre minuter när vi tappar boll och åker på en kontring. Vår första halvlek är inte bra. Vi skapar några chanser men är alldeles för stillastående och statiska i vårt spel, säger MFF-tränaren Roland Larsson.

Efter underläge 0-1 i halvtid vände MFF till storseger med 6-1 och Laorent Shabani stod för tre av MFF:s mål.

– I halvtid snackar vi igenom den första halvleken och får en jättebra effekt ute på planen. Vi börjar ta bättre löpningar och utmanar våra motståndare på ett helt annat sätt. I andra halvlek gjorde vi sex mål på 22 minuter och spelade riktigt bra.

– Laorent gör en jättefin insats. De senaste matcherna har han spelat som forward och verkligen gjort bra ifrån sig. Det var kul för honom att få göra tre fina mål.

U17

Falkenbergs FF – Malmö FF 2-5 (0-2)
Målskyttar: Henrik Rossborg 2, Amin Sarr, Lucas Gomes, David Edvardsson

– Jag tycker att vi gör en ganska bra match. Framåt gör vi fem mål och skapar också chanser att göra några ytterligare mål. Vi har bra struktur i vårt offensiva spel, även om vi har ett något lågt bolltempo ibland, vilket skapar problem mot motståndare som försvarar lågt, säger MFF-tränaren Max Westerberg.

– Vi släpper in två mål som vi får lära oss av, både kollektivt och individuellt. Det är onödigt att vi bjuder in dem i matchen för vi gör våra två sista mål sent. Då blir det nerv trots att vi är ganska överlägsna.

Det finns spelmässiga bitar att ta mig sig och jobba vidare på inför nästa helgs match mot IK Oddevold, tycker Max Westerberg.

– Vi tar med oss vårt offensiva spel, som vi både kan och ska bli bättre på, men där tar vi steg hela tiden. Och även att vi ska bli bättre på att försvara vårt mål till varje pris och inte bjuda motståndarna på onödiga chanser.

huvudpartners

officiella partners