Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 17 september 2018 i Nyheter

Vinst för både U19 och U17 i helgens ungdomsmatcher.

U19

Malmö FF – Täby FK 6-1 (1-0)
Målskyttar: Kevin Harletun 2, Tim Prica, Oscar Uddenäs, Yasin El Harrab, Granit Rushiti

För andra matchen i följd vinner U19 med siffrorna 6-1, men trots storsegern tyckte tränare Roland Larsson att prestationen kunde vara bättre.

– Prestationsmässigt finns det mer att önska tycker jag. I perioder spelar vi väldigt bra men vi tappar koncentration och fokus i delar av matchen och då spelar vi inte lika bra. Det är klart att det är bra att vinna med 6-1 men prestationen är lite för ojämn över 90 minuter. Kraven måste vara höga på våra spelare.

Efter ledning med 1-0 efter 45 minuter växlade MFF upp och gjorde fem ytterligare mål i andra halvlek.

– Vårt passningsspel under våra bästa perioder är väldigt bra. Vi har långa, fina anfall och många bra idéer i sista tredjedelen som gör att vi skapar bra målchanser.

U17

IK Oddevold – Malmö FF 2-4 (1-2)
Målskyttar: Leo Cariboni Killander, Amin Sarr 2, Lucas Gomes

– Jag tycker att vi spelar ganska bra offensiv fotboll och kontrollerar stora delar av matchen. Vi gör fyra bra mål men släpper in för enkla mål igen, tyvärr. Det måste vi lära oss av och utveckla vårt försvarsspel individuellt och kollektivt, säger MFF:s tränare Max Westerberg.

Efter bortasegern mot Uddevallaklubben Oddevold väljer tränare Max Westerberg att lyfta fram kollektivet.

– En stor eloge till de spelare som hamnar utanför startelvan inledningsvis men som kommer in i matchen med enormt bra energi. De ser till att vi tar matchen i land på ett bra sätt.

huvudpartners

officiella partners