Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 30 april 2018 i Nyheter

Storvinst för U19 och uddamålsförlust för U17.U19

IF Elfsborg – Malmö FF 0–6 (0–3)
Målskyttar: Tim Prica 3, Amel Crnalic, Pavle Vagic, Samir Polozen

– Den första matchen i år där vi lyckades hålla en hög kvalitet i 90 minuter både anfalls- och försvarsmässigt. Vi är mycket nöjda med vår prestation, säger U19-tränaren Roland Larsson. 

– Före matchen pratade vi om att det här alltid är en svår bortamatch. Vi har stor respekt för Elfsborg som genom alla år har haft bra verksamhet. Men vi vet också att när vi gör vårt yttersta kan vi vinna varje match mot dem. Prestationen är mycket tydlig. Från matchminut 1 visar vi att vi har greppet om matchen. Vi spelar ett bra anfallsspel med bra passningsspel och vi skapar många fina lägen. Det finns en löpvilja hos spelarna som känns väldigt bra. 

– Defensivt så gör killarna ett riktigt bra jobb. Vi stör Elfsborg högt upp i planen. När vi försvarar längre ner i planen så har vi en härlig inställning till att hålla rent framför mål. 

Tim Prica gör tre mål. Vad säger du om hans match? 

– Tim har tagit ett rejält kliv sedan han kom upp till oss i U19. Det är sällan han lämnar planen utan att göra mål. Han presterar bra mot ibland tre år äldre spelare. Hans match mot Elfsborg visar att han håller hög klass både offensivt och defensivt, där han tillsammans med de andra forwardspelarna gör ett jättejobb. 

U17

Malmö FF – IFK Göteborg 2–3 (2-1)
Målskytt: Amin Sarr 2

– Det är en ganska jämn match. Tycker vi gör en bra arbetsinsats och brinner för att direkt pressa IFK och ta tillbaka bollen efter bolltapp. Vi är ganska bra i speluppbyggnaden, där vi tar oss förbi Göteborgs pressande spelare på ett bra sätt. När vi slår ut förstapressen ska vi bli vassare på att utnyttja den yta och det övertag det innebär. De står högt med backlinjen och det ska vi kunna använda för att skapa fler klara målchanser. Vi gör två väldigt fina mål med löp från bortre forward som vi hittar in till med fina passningar, säger U17-tränaren Robin Asterhed. 

– Vi har lite jobb med att få stopp på dem när de kontrar. De är kraftfulla när de driver boll och tyvärr släpper vi till målchanser lite för enkelt. Nu ser vi fram emot att jobba vidare med vårt spel och ta nya kliv för att bli bättre under året.

huvudpartners

officiella partners