Så firades MFF:s årsdag

Publicerad 25 februari 2016 i Nyheter

Den 24 februari 2016 firade Malmö FF 106 år. Årsdagen markerades med utdelning av Årsboken 2015 till medlemmar och ett högtidlighållande av Fotbollföreningens Vänner på platsen där Malmö FF grundades 1910.

Spelarna fick årsboken i omklädningsrummet innan träningen. På bilden utbildar Vladimir Rodic sin nye lagkamrat Vidar Örn Kjartansson i MFF-kunskap med hjälp av årsboken.

Uthämtning av årsboken i MFF Shopen. Totalt kom runt 200 medlemmar för att hämta sina exemplar under årsdagen.

På eftermiddagen höll Fotbollföreningens Vänner en cermoni på platsen där MFF grundades 1910. Mats Guldbrand, cermonimästare FV, höll ett tal där han berättade om föreningen och vad det betyder att vara MFF:are.

– I det längre perspektivet innebär det att ha ett förhållningssätt till MFF som alltid stöder klubben. Man behöver inte alltid vara överens med personer och åsikter inom klubben men dessa skall framföras på ett respektfullt och demokratiskt sätt.  Att bli medlem i föreningen och därmed ha en röst vid årsmötet är ett sätt att göra sig hörd. Jag har nog varit på de 25 senaste årsmöten i klubben och för varje år blir man mer och mer stolt över att konstatera att föreningsdemokratin fungerar utmärkt. Diskussionerna är många men det slutliga resultatet är alltid taget på demokratiskt väg, sa Mats Guldbrand bland annat i sitt tal.

En av åhörarna var MFF:s nye huvudtränare Allan Kuhn som tog tillfället i akt att lära sig mer om Malmö FF.

– Som ny tränare måste du skaffa dig lite bildning om föreningen. Jag tycker det var otroligt mysigt att vara här och lyssna på de fina talen, säger Allan Kuhn.

På plats var också MFF:s ordförande Håkan Jeppsson, här i sällskap med styrelseledamot Erling Pålsson som tilldelades Andreas Nilssons minnespris för sina insatser för föreningen. FV:s motivering löd följande:

”Erling Pålsson tilldelas Andreas Nilssons minnespris 2016 för hans entreprenörsanda genom sitt engagemang i MFF och dess styrelse. Erling Pålsson var en av initiativtagarna till MFF:s nätverk som bildades i anslutning till säsongen 2000 och som sedan MFF:s väg tillbaka till toppen av svensk fotboll varit en kraft för att skapa relationer med partnerföretagen och personer inom dessa. Erling Pålsson var också en drivande kraft i genomförandet och byggandet av Swedbank Stadion.”

– Det ser annorlunda ut idag än vad det gjorde 1999. Det är inte många som vill komma ihåg men då var vi mer eller mindre konkursmässiga. Det är en ännu större glädje att kunna ta MFF vidare efter den svacka vi hade då. Inte minst med tanke på alla medlemmar som ställde upp och var tillgivna sin förening. Det är med stor glädje jag mottar det här. Jag tackar er så mycket, sa Erling Pålsson i sitt tacktal. 

Se fler bilder från årsdagen på Facebook

huvudpartners

officiella partners