Så firades Malmö FF:s årsdag

Publicerad 25 februari 2018 i Nyheter

Lördagen den 24 februari 2018 firade Malmö FF 108 år. Årsdagen markerades sedvanligt med utdelning av Årsboken 2017 till medlemmar och ett högtidlighållande av Fotbollföreningens Vänner (FV) på platsen där Malmö FF grundades.

Under årsdagen spelades MFF Supports årliga turnering Alex Minne, till stöd för Cancerfonden.
Innan dagens träning tilldelades spelarna varsitt exemplar av Årsboken, MFF-aren 2017.
I det kalla men soliga vädret på plan 9 genomförde laget födelsedagsträningen inför matchen mot Gefle IF i Svenska cupens gruppspel.
I MFF Shopen var det utlämning av årsboken till medlemmar.
Lennart Johanssons pokal var på plats i MFF-museet på Stadion som höll extraöppet under årsdagen.
Fotbollföreningens vänner höll traditionsenligt högtidlighållande på platsen för föreningens grundande – på parkeringen bakom Malmö IP mot operan till. I år höll Anders ”Puskas” Ljungberg ett långt hyllningstal till Malmö FF.
På plats fanns också Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson som höll ett hyllningstal till föreningen.
Nästa punkt var tillkännagivandet av årets pristagare av Andreas Nilssons minnespris.

FV har sedan priset instiftades för fem år sedan kungjort att det skall tilldelas en person som genom sin hängivenhet till Malmö FF:s värderingar med ett positivt uttrycksätt och med stor karaktärsfasthet alltid haft som ledstjärna att arbeta för klubben MFF:s bästa.

2018 års minnespris tilldelades Krister Kristensson med nomineringen:

”Krister Kristensson tilldelas Andreas Nilssons minnespris 2018. Krister Kristensson kommer med stor sannolikhet att under all framtid vara den MFF:are som spelat flest A-lagsmatcher i klubben – 626 stycken. Detta alltid med en osedvanlig vinnarmentalitet med målet att alltid ”ta två poäng”. Krister var under många år även en lagkapten för A-laget och stod alltid upp för spelarna och klubben. Krister Kristensson har dessutom varit med i styrelsen i MFF under många år och alltid med MFF:s bästa som riktmärke.”

I Kristers frånvaro fick hans två döttrar, Birthe och Anette, ta emot priset i hans ställe.

Klockan 12:30 avrundades födelsedagsfirandet genom att gravera in årtalet 2017 och två stjärnor i mästartrappan (ingång B) på Stadion.

huvudpartners

officiella partners