Rydström inför träningsmatchen mot Lyngby

Publicerad 27 juni 2024 i Herr,Matches,Nyheter

Vi åker över sundet för att ladda för den allsvenska omstarten: ”Förväntar mig en fysisk och intensiv match”.

Lyngby Boldklubb – Malmö FF
Fredag 28 juni, klockan 15.00
Lyngby Stadion
Matchen sänds gratis på Lyngby BK:s YouTube-kanal

Henrik Rydström om…

…hur han resonerar inför matchen:
– Jag förväntar mig en fysisk och intensiv match där vi kan testa lite relationer mellan spelarna. Jag ser det inte som ett genrep där vi ställer upp med det bästa laget i 90 minuter. Så har jag aldrig gjort och kommer inte göra i morgon heller, utan jag ser det som en möjlighet att ge de spelare tid som mår bra av att få det. Nils (Zätterström) kommer till exempel starta bredvid Pontus eftersom Derek är iväg. Zaki (Loukili) kommer att få speltid. Niklas (Moisander) hoppas vi kunna spela en stund.

…vad han förväntar sig av motståndet:
– Om man tittar på hur Lyngby spelar så är det ett direkt lag, vilket även Halmstad är. Försvarar sig många gånger med 5-4-1 och det kommer vi säkert få möta även i Europakvalet. Så gick i alla fall tankarna när vi bokade matchen men nu såg vi att de bytte tränare så sent som igår så den nya tränaren kanske gör något helt annat.

…att AC kommer hem till Lyngby, som han spelade i mellan 11 och 22 års ålder:
– Vi är på honom hela tiden och undrar om det blir en parad och en hyllning av honom, så vi får se hur stor han är när vi väl kommer dit. Sen blir det alltid lite känslosamt och det blir en extra liten krydda till matchen. Men det är inte därför vi spelar den.

…att truppen i nästa vecka förstärks med Sead Haksabanovic:
– Det är många som tänker att vi har hur många spelare som helst till de offensiva positionerna, och visst det har vi men det kan hända mycket. Det är stort intresse kring Nanasi till exempel. Och Steffo (Vecchia) vet vi inte när han är tillbaka. Sen vill vi coacher att vi ska kunna springa ännu mer och pressa ännu bättre så vi behöver spelare i de här positionerna.
– Seads kvalitet av den klassen att vi vet att han kommer fungera väldigt bra i vårt spel. Sen finns det såklart alltid en inkörningsperiod, vi har vissa saker i vårt spel som andra kanske inte har. Men vi har ju gjort en bedömning av hur han spelat i andra lag och tror att han kommer passa väldigt bra. Han ger oss den där kvaliteten som vi i vissa matcher kanske känt att vi saknat på grund av skador och liknande.

Publikinfo

Stötta gärna laget på plats! Matchen spelas på Lyngby Stadion som ligger i de norra delarna av Köpenhamn. Adressen är Lundtoftevej 53.

För att ta sig till arenan med kollektivtrafik är det först Öresundståg till Hovedbangården som gäller, sedan S-tåg A till Lyngby Station. Därifrån är det en promenad på 20 minuter till arenan. Biljett hela vägen till Lyngby Station går att köpa i Skånetrafikens app.

Det är fri entré till arenan och fri placering för alla i publiken, även för bortasupportrar.

På arenan säljs korv, läsk och öl.

TV-SÄNDNING

Matchen sänds live på Lyngby Boldklubs youtube-kanal utan kostnad.

huvudpartners

officiella partners