Rydström inför matchen mot Sparta Prag

Publicerad 31 januari 2024 i Herr,Nyheter

Under torsdagseftermiddagen spelar MFF den första av tre matcher under träningslägret. För motståndet står tjeckiska ligaledarna Sparta Prag.

Malmö FF – Sparta Prag
Torsdag 1 februari 15:30
Marbella Football Center

Föranmälan krävs om du ska se matchen på plats. Läs mer »

Matchen sänds via MFF Play. Till MFF Play »

Henrik Rydström om…

…torsdagens motståndare.

– Det är ett väldigt bra lag som har erfarenhet av spel i Europa och leder sin liga. Det är bra för oss att spela mot den typen av motstånd. Både för att bli bättre och för att förbereda oss inför Europaspelet.

– Det är så vi tar oss an matchen. Det är klart att jag önskar att allting funkar. Men det kommer att finnas möjlighet att lära sig en massa saker. Tappar vi bollen på fel ställe blir det konsekvenser som det kanske inte blir mot ett sämre lag. Du lär dig när du gör misstag och får känna på konsekvenserna.

…att möta ett offensivt skickligt lag.

– Det är ett lag som i ligan har mycket boll och många passningar. De är också väldigt bra på offensiva omställningar. Det man själv är uppväxt med är att tänka defensivt, det gör vi också, men att se till att balansen är där. Om de är ett offensivt inriktat lag vill vi tvinga dem så mycket försvarsspel som möjligt, för de är inte vana vid det.

– Jag har spelat matcher i Europa som spelare och att åka och ha många bakom bollen och hoppas att man bara ska överleva. Då ska man bara ha tur. Vi måste vara bra på att äga bollen och när vi tappar den ska det vara i lägen som är fördelaktiga för oss.

…vilka spelmässiga nyheter vi kan se framför oss 2024.

– Många tycker man ska vara bäst på allt hela tiden. Tro mig, det skulle jag också vilja. Jag skulle vilja backa till vad vi kom in i förra säsongen med. 2022 hade inte varit ett bra år, så först fick vi fixa till det. Det blev tillräckligt bra i Allsvenskan och för att vi ska kunna vara där vi är nu. Det var saker vi valde att inte fokusera lika mycket på. Försöker du göra allt kommer du inte göra någonting.

– Nu är det naturliga steget att bibehålla det vi gör bra. Att bli ännu bättre på offensiva omställningar, offensiva fasta och få en bättre struktur vid vissa bolltapp. Framför allt de områdena. Att göra det samtidigt som vi fortsätter att bli bättre på overloaden och att spela långsamt vid rätt tillfällen. Det är utmaningen.

huvudpartners

officiella partners