Rydström inför IFK Luleå borta

Publicerad 26 februari 2023 i Herr,Nyheter

Efter premiärsegern i cupen mot Skövde AIK väntar nästa utmaning på måndagskvällen: lång bortaresa och gruppspelsmatch nummer två i Arcushallen mot IFK Luleå.

Henrik Rydström under matchen mot Skövde AIK.

IFK Luleå – Malmö FF
Måndag 27 februari 18:30
Arcushallen
Matchen sänds på Sportkanalen/CMore

Teckna CMore för halva priset i tre månader samtidigt som du stöttar Malmö FF ekonomiskt. Använd koden MALMOCUPEN23 och klicka på knappen nedan för att komma till erbjudandet.

Henrik Rydström om…

…läget i truppen:
– Ingen Hugo (Larsson), Zeidan och Oscar (Lewicki). Hugo har problem med en nagel sedan tidigare, haft en dålig träningsvecka och varit krasslig, därför håller vi honom hemma. Oscar klev av träningen igår efter att ha känt någon form av olustkänsla, vi tror att det är lugnt, men tar inga risker. Musti (Zeidan) tar vi lite höjd för eftersom han gick av förra helgen mot Skövde. Han tränade igår, men vi väntar några dagar innan han går för fullt. Taha Ali är klar och med på resan. Sören är också med och har tränat hela veckan.

...skaderisken i Arcushallen:
– Det är vad det är. Som jag sagt tidigare tycker jag att vi ska vara ett lag som är bäst oavsett underlag, sedan finns det förstås med i beaktande att vi inte riskerar någonting. Det är väl bättre att spela inomhus än utomhus i Luleå, förmodar jag.

…att vila spelare:
– Vi tycker att vi har många alternativ på flera positioner. Det är någonting vi vill använda oss av, men inte på grund av eventuell skaderisk utan för att vi bra spelare. Vi vill spela med det starkaste vi har för dagen.

...känslan i laget:
– Bra. Skövde-matchen visade att vi hanterade den fysiska matchbilden som finns i Allsvenskan också. Vi kunde också plocka upp några andra saker i veckan, exempelvis hur vi kan bli ännu bättre på kontroll kontra attackera. Annars är jag glad över att det är en god anda i gruppen. Vi tränare ser att gruppen hela tiden tar steg i sättet vi vill spela och jag tror spelarna också känner att vi gör det, då brukar det bli en bra atmosfär.

…minst 70 MFF-supportrar tar sig till Luleå:
– Det är fantastiskt och säger egentligen allt om det engagemanget och den passionen som finns här. Det förpliktar för mig och spelarna att ge allt, vilket finns där såklart ändå men det blir det extra triggern som är härlig att vi har här.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners