Rydström inför IFK Göteborg: ”Att göra det med hela jävla hjärtat”

Publicerad 16 april 2023 i Herr,Nyheter

Det är dags för ett nytt klassikermöte mot IFK Göteborg. På måndagskvällen vill Henrik Rydström se ett MFF som spelar med hjärtat på Gamla Ullevi.

Henrik Rydström.

Om matchen

IFK Göteborg – Malmö FF
Gamla Ullevi
Måndag 17 april 19.10

Henrik Rydström om:

Vilka lärdomar han drar från matchen mot Brommapojkarna…
– Det blev en speciell match på något vis. Dels för att BP får in ett mål tidigt och för att de sedan ligger otroligt lågt med hela laget, dels för att vårt nya spelsätt inte riktigt sitter än, det kan bero på att motståndarna gör något som vi kommer kommer bort lite från det vi gått igenom. Utan att gå in på detaljer så har vi i de senaste matcherna klivit ut och gjort det vi vill till 75 procent och det kan bero på flera olika saker. Vi gör det vi ska men för att vi ska bli det laget som vi verkligen vill så handlar det om att gå ut och göra det med hela jävla hjärtat och göra det i 90 minuter. Plus tillägg.

IFK Göteborgs start på säsongen…
–Varje match är alltid sin egen men jag tror ändå att alla lag på något sätt alltid påverkas av vad de har i bagaget. IFK Göteborg är ett lag fullt av bra fotbollsspelare. Jag har liknat dem tidigare vid ett sårat djur men när de möter oss kommer de vara oerhört taggade och hungriga.

Vad han tror det blir för matchbild…
– Jag väntar mig någon form av mobilisering från Göteborg. Och jag tror det kommer bli en helt annan typ av matchbild än de vi fått se i de två första omgångarna. Det kommer bli en stenhård fight, det är jag övertygad om. Men jag hoppas att vi kan använda den karaktären det blir på den här matchen till vår fördel. Och att vi kan förstärka den känslan som de har av att de har det jobbigt just nu. Matchen är redan laddad som den är och då gäller det för oss att vara heta men samtidigt behålla kylan, om du förstår vad jag menar.

Ett klassikermöte…
– Jag vet ju att mina spelare är ytters medvetna om hur het den här matchen är, inte bara för våra supportrar utan även ur ett generellt ”Fotbollssverige-perspektiv”. Sen gäller det att hitta rätt nivå. Skulle vi gå ut och spela med känslorna utanpå i 90 minuter så kommer vi ta många felbeslut. Det gäller att istället att använda energin som kommer finnas runt omkring oss på måndag och omvandla den till vår motivation och styrka.

Att hålla igång en bred trupp…
– Som jag varit inne på så ser jag det som idel positivt. Malmö FF gjorde ju en gedigen utvärdering förra året som jag fick ta del av. En sak som vi har blivit bättre på är att vi har hittat rätt belastning både som grupp men också på individnivå. En spelare kan alltid få en smäll, du kan alltid bli förkyld, sådant kommer vi aldrig kunna undvika. Men jag tycker vi har hittat en bra process för att förhindra det så mycket det bara går.

Att få hem Pontus Jansson…
– Att få hem Pontus är fantastiskt. Han är ju en spelare som är lagkapten i Premier League men också en person som personifierar Malmö och det som Malmö FF står för. Han kommer att vara en stor ledare och vägvisare för oss så det känns fantastiskt.

mATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners