Rydström inför hemmamatchen mot Varberg

Publicerad 20 oktober 2023 i Herr,Nyheter

Allsvenskan återstartar efter landslagsuppehållet och den första uppgiften av de fyra återstående är att besegra Varbergs BoIS på söndag.

Matchfakta

Malmö FF – Varbergs BoIS
Söndag 22 oktober 17:30
Eleda Stadion

Biljetter: 21 000 biljetter är sålda till matchen. Det finns i skrivande stund ett mindre antal till försäljning på mff.ebiljett.nu
Tv-sändning: discovery+

Henrik Rydström om…

…träningarna under landslagsuppehållet.

– Vi har haft Sergio, Derek, Ismael, Skogmar, Elison, Sebastian och Otto iväg på landslag. Det har också varit en del förkylningar. Det har varit en liten skara spelare här och vi valde att träna några dagar och ha lite ledigt också. De fick en form av återhämtning. På träningarna har det varit mer individuellt än kollektivt fokus. Här i slutet av veckan samlar vi ihop gruppen och riktar fokuset mot vad som återstår av säsongen.

…söndagens motstånd.

– Varberg har ändrat nästan allting. Jocke Persson är inte kvar som tränare. Han satte en tydlig prägel och nu är det en annan typ av Varberg. De har lite mer bollinnehav och, ska vi kalla det, de extrema bitarna som de hade under Jocke är inte lika extrema längre. Men det är fortfarande ett kontringsskickligt lag som är bra på fasta situationer. Så det blir viktigt att vara noggranna och stänga ner de försök de har. Jag skulle tro att det blir ett lägre försvarsspel men det möter vi varje vecka. Tålamod kommer igen vara en viktig bit.

…att möta ett avhängt lag.

– Det är en intressant fråga. Man pratar ofta om motivation och drivkrafter. Det här gör dem mer oberäkneliga. Man kan tänka att så länge de har något att spela för så kommer de vara bra. Men det finns ibland psykologiska faktorer som gör att när det väl är över så kan de spela avslappnat. Samtidigt har de inget som driver dem mot ett gemensamt mål. Man kan vrida det i alla möjliga riktningar.

– Som vanligt fokuserar vi mest på oss själva. Vi vill bli ett väldigt bra lag. Vi är bäst i Sverige på vissa delar ibland. Men vi har sett i vissa matcher att helheten inte varit där för oss. Det har varit psykologiska bitar där vi blivit fega och försiktiga. Vi har också använt sista tiden till att borra i de bitarna. Som alltid ser jag fram emot matchen för att se hur vi hanterar de situationerna. Vi är i en härlig position och i en härlig del av säsongen.

huvudpartners

officiella partners