Rydström inför de två sista träningsmatcherna i Spanien

Publicerad 07 februari 2024 i Herr,Nyheter

Träningslägret i Spanien avslutas med två träningsmatcher under torsdagen. Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför FC Dallas och Bodö/Glimt.

Matchinformation

Malmö FF – FC Dallas
Torsdag 8 februari 11:00
Marbella Football Center
(Efter beslut från arrangören spelas matchen utan publik)

Malmö FF – Bodö/Glimt
Torsdag 8 februari 14:00
Banus Football Center
(Efter beslut från arrangören krävs entréavgift)

Köp din biljett hos arrangören här: Tickets Malmö FF–Bodö/Glimt.
Båda matcherna sänds på MFF Play.

Henrik Rydström om…

…tanken med att spela två matcher samma dag
– Vi gjorde samma sak förra året och det är främst med hänseende till belastningen. Vi har ett antal spelare som kommit tillbaka från skador som vi måste vara försiktiga med. Det vi vill är att så många som möjligt i truppen får en så bra match som möjligt, men också att de får spela så mycket som möjligt.

…hur han resonerar kring laguttagningen
– Vissa relationer är vi säkra med så vi sätter de på paus och jobbar med andra. Jag kan tänka ”vilka är starkast här och nu?” och sätta ihop dem, men vi behöver ha flera alternativ. Man ska ha med sig att spelar du i Malmö FF måste du klara av konkurrens, du måste vara medveten om att du inte startar varje match. Det är få spelare som kommer göra det. 

…torsdagens två motståndarlag
– Om vi tar Dallas så är det ett rätt direkt lag som är aggressivt. De påminner om en hel del lag som vi möter i Allsvenskan i form av inlägg och med ett mer direkt spel.

– Bodö/Glimt har i flera år varit på en nivå som är hög och vi kommer återigen möta en aggressiv motståndare som kliver upp i minsta lilla situation. De är också väldigt trygga i sitt eget bollinnehav så då måste vi pressa bra. Då kommer vi tillbaka till det jag har tjatat om i ett år att ska du konkurrera ute i Europa så mycket du kunna förflytta dig, du måste kunna pressa och klara av att maxa hem när du blir förbispelad. Det kommer vi få känna på mot Bodö/Glimt framför allt.

huvudpartners

officiella partners