Rosenberg: ”Vi är där vi ska vara”

Publicerad 30 augusti 2018 i Nyheter

Lagkaptenen gjorde mål i play-off-segern mot FC Midtjylland och efter matchen säger han att MFF är där vi ska vara – i Europa.

Berätta om ditt 2–0. Och vad kände du efteråt?

– Andreas spelar snett bakåt ganska hårt, så det är bara att sätta dit den. Den är inte längst ute i hörnan men målvakten ser nog inte bollen riktigt. När tvåan kommer faller en sten från bröstet. Alla hade nog den känslan.

Du hamnade längst ner i en stor hög i firandet. Hur var det?

– Det blev en hög, haha. Det var härligt. Det är en sådan här match som tar krafter. Man är helt slut. Så det var skönt att ligga här och vila lite.  

Det kändes att vi var ”bäst när det gällde” idag. Vad säger du?

– Vi lärde oss mycket från första matchen, även om vi var bra där också. Nu var vi inte fega sista tjugo. Vi pressar högt i 90 minuter. Vi är fantastiska på att vinna dueller och andrabollar. Vi nickar ut bollen fint. Överlag en klockren insats.

Vad betyder gruppspel i Europa League för dig?

– Vi har en trupp som är alldeles för bra för bara elva matcher i Allsvenskan. Malmö FF är för bra för att bara spela i Allsvenskan. Det kommer alltid år där vi inte kommer ut i Europa. Men nu har vi satt standarden. Det är där vi vill vara och det är där vi ska vara.

huvudpartners

officiella partners