Roland: ”På det stora hela väldigt nöjd”

Publicerad 02 maj 2010

Efter tredje raka MFF-segern på en vecka, 2-0 över TFF hemma, kommentarer från målskytten Jimmy Durmaz och debutanten Dejan Garaca samt från Roland Nilsson.

Inför årets hittills största publik, 16 814 personer, besegrade MFF Trelleborgs FF med 2-0 och tog därmed tredje raka segern på en vecka – tidigare 2-1 mot Djurgården hemma i måndags och 2-0 mot IFK Göteborg borta i torsdags.

Första mötet i ”lilla derbyt” var MFF:s i princip från början till slut, och hemmalaget bjöd publiken på inte bara två nya riktigt vackra mål utan långa stunder av verkligt fin fotboll. De himmelsblå tog ledningen i 25:e minuten genom Jimmy Durmaz, som på halvdistansskott som skruvade sig upp i målvaktens högra kryss.

– Jag skjuter och den går in.
Så beskrev Jimmy Durmaz sitt mål efteråt. I den korta versionen. Den längre låter så här:
– Jag kommer in från vänsterkanten för att söka boll, och får den av Gische. Sen går jag för att söka skott med högern, men det är stängt, så jag vänder tillbaks och han [jagande TFF:are] bara fortsätter springa åt andra hållet. Så ser jag luckan i bortre och klipper till.

Jimmy Durmaz spelade sin fjärde match från start för säsongen, i princip femte då han ju ersatte Jeffrey Aubynn redan i fjärde minuten mot Örebro hemma.
– Det känns bra, det går framåt. Jag startade bra och fick förtroendet att spela från start två gånger, men jag var inte van att spela 90 minuter så jag blev lite sliten i kroppen. Nu är jag tillbaka och känner mig i form igen.

– Det tycker jag! Lite längre ifrån, eller hur?
…svarade Jimmy på frågan om hans 1-0 mål var snyggare än de båda vackra MFF-målen mot IFK Göteborg av Daniel Larsson och Guillermo Molins.

Matchen var inledningsvis jämn, men kring kvarten började MFF koppla greppet. Roland Nilsson:
– Vi visst att om vi hamnade i ett läge där Trelleborg fick oss dit de ville, om vi blev för långsamma i vår rörelse och vårt passningsspel, så skulle vi få lite problem i matchen. Men vi startade väldigt bra, såg pigga ut och fick igång ett bra passningsspel.

Efter 1-0-målet såg emellertid MFF-tränaren sitt lag stanna upp lite.
– Efter målet gick det kanske lite för lätt för oss att rulla boll; vi fick en tendens till att bli stillastående istället för att fortsätta röra oss och framför allt istället för att släppa bollen tidigt. Det gjorde att vi gick ner lite i tempo och då kom Trelleborg in i matchen istället för att vi gjorde ytterligare ett mål.

Till andra halvlek gjorde Trelleborg ett försök att förändra och bytte in Joakim Sjöhage på topp.
– Han kom in och gjorde några löpningar direkt som vi fick jobbar hårt på för att lösa. Men när vi väl hittade lösningar och ökade tempot och rörelsen själva kom vi tillbaka in i matchen starkt. Sen gjorde vi 2-0 och försökte spela av matchen, sa Roland Nilsson.

Även MFF gjorde ett – tilltvingat – byte i paus: Johan Dahlin hade ryggproblem och fick ge upp, därmed allsvensk debut för Dejan Garaca, 18, född 1991.
– Jag fick reda på att jag skulle få hoppa in lite innan paus, och fick göra mig beredd in i halvlek. Så det var bara att gå ut och köra, sa Dejan efteråt.

Dejan Garaca, som trots sin ringa ålder är inne på tredje säsongen i MFF – han och Jiloan Hamad kom från BK Forward i december 2007 – och fått sukta efter den där allsvenska debuten ett slag. Om än med gott tålamod. 
– Det känns jäkligt skönt, en riktig lättnad. Och skönt att vi vann matchen. Men det hade varit kul att ha lite att göra också!

Nervös?
– Klart det var lite pirrigt, det var inte som att spela en B-lagsmatch direkt. Men så fort domaren blåser så är man där man hör hemma, på planen, och då släpper det ganska snabbt.

Du fick en hel del speltid under försäsongen. Betyder det mycket när du kommer in så här?
– Det har varit viktigt för mig. Dels att känna att man är delaktig i laget, dels att veta att man gjort ett par matcher mot bra motstånd, att man klarar av det. Det gör det lättare att komma in här idag.

Dejan Garaca fick nöjet att hålla nollan i sin debut. Och fick dessutom se Guillermo Molins en gång för alla avgöra matchen med sitt 2-0-mål efter 86 minuter, fint framspelad av Daniel Larsson efter att själv ha dragit igång farligheten på högerkanten.

TFF-tränare Tom Prahl noterade fjärde raka nederlaget för sitt lag och gratulerade MFF till en välförtjänt seger.
– Välförtjänt är väl ett understatement; Malmö är bättre än oss idag, skapar mer. Vi skapade i stort sett ingenting av farligheter, det var vårt problem. Malmö vinner helt rättvist, det finns inget att diskutera. Och det är ju bra – för MFF, kommenterade Prahl, något lakoniskt.

Roland Nilsson:
– Jag hade gärna sett att vi fick fler mål med oss i första halvlek in i paus. Och i andra halvlek hade vi några riktigt bra kontringar där vi kunde gjort ytterligare något mål. Men i det stora hela väldigt nöjd med matchen.

Fotnot: Agon Mehmeti byttes ut redan i den tionde minuten efter att ha fått en smäll i huvudet. Agon uppvisade tecken på yrsel och mådde inte helt bra ett slag efteråt, men ska inte ha blivit skadad i situationen.

Tobias Christoffersson