Roland: ”Kraften växer för varje mål”

Publicerad 25 september 2009

Efter 3-0 mot Gefle borta och tredje raka segern för MFF fokuserade Roland Nilsson på självförtroendets betydelse för de goda resultaten.
– Kraften växer för varje mål vi gör och varje match vi vinner.

Tre raka segrar. Tio mål på tre matcher. Efter 2-1 över Djurgården, 5-0 över Elfsborg och 3-0 över Gefle är MFF med sex omgångar kvar av allsvenskan 2009 seriens utan tvekan formstarkaste lag.

På presskonferensen efter bortamatchen mot Gefle torsdag kväll fokuserade Roland Nilsson sina kommentarer på självförtroendets betydelse för prestationen.

– Den frustration var hade innan var inte speciellt bra för ett lag. När vi nu gör målen och får ett par trepoängare är vi som ett helt annat lag. Det finns en annan trygghet i laget nu. Det syntes att vi hade med oss ett annat självförtroende än vi haft tidigare. Vi var inte riktigt lika pigga som mot Elfsborg, men vi tog jobbet bra, sa Roland Nilsson.

Inledningen av matchen var trevande från bägge lagen, och till det fanns i alla fall en anledning enligt Roland:
– Vi sa innan matchen att vi skulle gå in och starta i högt tempo och ta närkamperna och det gjorde vi – men planen var väldigt snabb, rean isgatan, och det tog en 10-15 minuter innan vi kom underfund med underlaget.

Under matchens andra fjärdedel tog MFF bit för bit över, och i den 29:e minuten satte Edward Ofere 1-0 efter förarbete av Guillermo Molins.
– När vi fick igång passningsspelet dominerade vi matchen; vi vann mittfältet. När vi så fick både 1-0 och 2-0 fick vi självförtroendet tillbaka på allvar och kände oss starka, sa Roland.

Tvåan kom mindre än fem minuter efter ettan, och igen var det Ofere, som den här gången häll sig framme och vrickade in ett avslut av Daniel Larsson, igen efter förarbete av Molins. 3-0-målet gjordes av Daniel på i princip exakt samma sätt som 1-0 mot Elfsborg – det vill säga riktigt, riktigt snyggt, nu i den 58:e minuten.
– Efter 2-0 kände vi att det blir svårt för Elfsborg att vinna matchen om vi bara fortsätter göra vårt jobb. I pausen sa vi liksom mot Elfsborg att vi skulle gå in i andra halvlek som om det stod 0-0 och försöka får ett mål – och det gjorde vi. efter 3-0 blev det en väldigt bekväm resa för oss.

Nog så sant. Gefle var krossat, MFF kontrollerade matchen fullständigt och kunde njuta av den att spela avslappnat.

Under presskonferensen kom frågan om det var svårt att bänka Wilton Figueiredo.
– Nej, det var det inte. Det hade känts fel att bryta laget som spelade så bra mot Elfsborg. Och det var Wilton införstådd med, svarade Roland Nilsson.

Och sammanfattade:
– Jag är väldigt nöjd med matchen. Kraften växer för varje mål vi gör och varje match vi vinner. Men vi tittar fortfarande inte på tabell, poäng eller placering. Vi tar fortfarande en match i taget.