Roland efter matchen

Publicerad 21 februari 2009

MFF fick med 1-2 mot ÖIS på plan 9 inkassera försäsongens tredje förlust lördag eftermiddag.
– Stundtals spelade vi riktigt bra. Vi hade bra tryck på ÖIS och jobbade hårt – men vi måste få med oss målen framåt också, sa Roland Nilsson, som också fick se två A-lagsdebuterande -91:or i Nenad Stojadinovic och Pontus Jansson.

I matchens näst sista minut reducerade Edward Ofere till 1-2 genom att hålla sig framme på ett fint inspel av Daniel Larsson, och därmed begränsade MFF förlusten mot Örgryte till uddamålet i lördagens träningsmatch. Nu är en gång resultatet i träningsmatcherna av underordnad betydelse, och efteråt var Roland Nilsson relativt positiv till sitt lags insats.

– Stundtals spelade vi riktigt bra. Vi hade bra tryck på ÖIS, och vi jobbade hårt – men vi måste få med oss målen framåt också. Vi hade tillräckligt många chanser för att vinna matchen, så det är bara att arbeta vidare, sa Roland Nilsson.
Inför matchen berättade Hans Gren att fokus låg på att hitta variation i anfallsspelet. Lyckades ni bra med det tycker du?
– Ja, det tycker jag. Mycket av det vi tränat på i veckan var med i spelet, och det är bra; det är en bra signal. När vi startade matchen såg det riktigt bra ut, men sedan fick vi göra lite byten, och det tog ett tag innan de nya spelarna kom in i det. Vi fick inte igång samma spel i andra halvek, men även då fick vi stundtals upp farten. ÖIS backade hem efter hand för att täppa till ytorna, men vi klarade av att luckra upp dem ganska bra med lite olika uppspel som vi tränat på i veckan; det såg bra ut. Det var pricken över i som saknades idag.
Något särskilt ni hade problem med i matchen?
– Ibland somnar vi till lite. Det händer bara ett par gånger under matchen, men samtidigt skapar ÖIS lite halvfarliga lägen då.

Två mål i baken i andra
Efter en mållös första halvlek med ett tydligt övertag inklusive ett par målchanser för MFF var det Örgryte som gjorde både ett och två noll efter paus; första målet på hörna, det andra… ja, det är frågan vad som egentligen hände där. Pavel Zavadil slog något slags inlägg eller inspel från höger, och bollen rullade rakt igenom och in i mål på ett mycket märkligt sätt.
– Vi får titta på dvd:n och se vad som egentligen hände… Det första målet är en hörna vi släpper till. Vi har inte tränat särskilt på fasta situationer ännu, varken offensivt eller defensivt. Det kommer nu framöver.

A-lagsdebut för Nenad Stojadinovic
Ur den för närvarade skade- och skavanktyngda truppen var det precis så att Roland Nilsson fick ihop till en backlinje, då med Markus Halsti som högerback, Jasmin Sudic och Robert Åhman Persson som mittback och David Durmaz till vänster. Men redan efter en dryg halvtimme fick Jasmin Sudic ge upp med en lårkaka.
– Det var jättesynd, jag tyckte han såg pigg och alert ut. Han försökte bita ihop ett tag, men det gick inte, säger Roland.
In istället med U-lagets Nenad Stojadinovic, som därmed inte bara gjorde A-lagsdebut i Malmö FF utan A-lagsdebut över huvud taget! Nenad, född 1991, kom till MFF i vintras från FC Malmö City (f d Rörsjöstaden) och tog plats som vänsterback (Durmaz över till höger, Halsti in i mitten).
– Nenad har varit med två-tre träningspass med oss, och med de förutsättningarna gör han en väldigt bra insats.

…och för Pontus Jansson!
Även Rick Kruys fick lämna planen skadad en bit in i andra halvlek, efter en smäll på benet han fått i första, och som inte ska innebära någon längre frånvaro. Ersatte gjorde Omid Nazari, även han 91:a men med A-lagsdebuten avklarad sedan förra sommarens träningsmatch mot Nordsjälland. Dagens andra debutant blev istället Pontus Jansson, också 91:a, som kom in i anfallet med sex minuter kvar.
Par i debutanter och triss i 91:or – inte illa!

Nästa träningsmatch för A-laget infaller kommande lördag, samma tid samma plats, det vill säga träningsplan 9 13.00 – och då är det danska Lyngby som svarar för motståndet. Fast redan på tisdag kommer A-truppsspelare att ses i matchspel, då U21-laget möter IFK Malmö på samma plan 9, avspark 16.45.

Tobias Christoffersson