Roland efter 2-2 mot Aalborg

Publicerad 28 juni 2009

I träningsmatchen mot Aalborg borta spelade MFF 2-2 för tredje matchen i rad, och det var Jiloan Hamad som stod för båda himmelsblå målen.
– Jag är inte nöjd med resultatet, vi ska vinna den här matchen. Men vår prestation är bra – förutom att vi släpper in två billiga mål, säger Roland Nilsson.

Med en vecka och en dag kvar till allsvenska omstarten mot Kalmar drog MFF till norra Jylland för träningsmatch mot Aalborg BK i lilla Hune. Planen var att samma elva skulle starta som mot Elfsborg i tisdags, men Agon Mehmeti hade ljumskkänningar och Edward Ofere gick in på topp.

Efter en mållös första halvlek tog MFF ledningen en minut in i andra halvlek genom den senaste tidens formstarkaste MFF:are Jiloan Hamad, och det låter onekligen som ett snyggt mål: Jille bröt in från vänsterkanten och sköt upp bollen i bortre krysset! Dryga kvarten senare kvitterade Aalborg genom Andreas Johansson efter inlägg från vänster.

Det var MFF som spelade bäst och skapade mest i andra efter en jämn första halvlek, och med fyra minuter kvar var det dags för Jiloan Hamad igen – denna gång bröt han in från högerkanten och sköt säkert in bollen i bortre hörnet. Men MFF lyckades tyvärr inte stänga matchen de sista minuterna: i den 89:e kunde Henrik Dalsgaard kvittera och fastställa slutresultatet 2-2.

Hemsidan hann med ett kort telefonsamtal med Roland Nilsson alldeles innan laget satte sig på bussen för hemfärd över bält, sund och broar.

Är du nöjd med er insats idag?
– Jag är inte nöjd med resultatet, vi ska vinna den här matchen. Men vår prestation är på det stora hela bra – förutom att vi släpper in två billiga mål. Vi hade perioder av både väldigt bra försvarsspel och väldigt bra anfallsspel, men det kom lite i vågor, precis som det brukar i en sådan här match. Mest positivt är att vi gör två mål.

Hur såg matchen ut?
– Första halvlek var ganska jämn, men i andra var det vi som hade övertaget. Vi skapade inte så många klara chanser som mot Elfsborg, men det var ett bra tempo och intensitet i matchen, trots värmen, och vi fick igång ett ganska bra spel. Båda lagen ville spela fotboll och ville verkligen vinna.

Satte Aalborg er under stark press?
– Aalborg skapade inte så mycket på oss, men vi släpper in två mål och det kan man inte vara nöjd med. Det första målet är ett inlägg mot bortre stolpen där tittar på boll istället för att markera, det andra är ett inspel där vi helt enkelt är för tama.

20 minuter in i andra halvlek ersatte Jimmy Durmaz Wilton Figueiredo, vilket på plan innebar att Daniel Larsson tog över positionen som släpande anfallare och Durmaz gick in på vänsterkanten.

Var 65 minuter lagom speltid för Wilton, med tanke på att han nyligen är tillbaka från skada?
– Ja. Wilton var lite seg i den här matchen, men så har han också kört riktigt hårt den här veckan. Det visste han och det visste vi, men det var ändå viktigt att han fick spela.

Hur gick det för Daniel Larsson som ”tia”?
– Med Daniel som tia blir det ett annorlunda spel än med Wilton, men han klarade det bra..

MFF-man of the match förstås Jiloan Hamad med inte bara två mål utan också en starkt övertygande spelmässig insats. Förutom ”Jille” lyfter Roland Nilsson fram Robert Åhman Perssons och Ricardinhos prestationer i matchen.

Ligger er prestation i dagens match i paritet med vad du vill se med en vecka kvar till omstarten?
– Det tycker jag – och vi vet vad vi behöver jobba med i veckan som kommer, säger Roland, utan att närmare gå in på detaljer…

MATCHFAKTA

Mål
0-1 46 min Jiloan Hamad
1-1 65 min Andreas Johansson
1-2 86 min Jiloan Hamad
2-2 89 min Henrik Dalsgaard

Startelva MFF
Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Jimmy Dixon, Ricardinho

Daniel Andersson, Robert Åhman Persson(80)

Daniel Larsson, Wilton Figueiredo(65), Jiloan Hamad

Edward Ofere

Ersättare: Dejan Garaca, David Durmaz, Markus Halsti, Jimmy Durmaz(65), Muamet Asanovski(80).

Tobias Christoffersson