Rikard Norling inför Nordsjälland

Publicerad 23 februari 2013

Malmö FF åker under morgondagen över Öresund för att möta sina krafter med danska FC Nordsjälland som bara för några månader sedan spelade i Champions League

Tokelo Rantie, Magnus Eriksson och Benjamin Fadi var alla borta från dagens träning, varför?
– Tokelo är inte helt återställd från min fotledsskada, Benjamin har lite problem med sitt lår och Magnus fick dubbla smällar på samma ställe och där har han känt att hans muskel inte riktigt fungerar som den ska och därför vill vi inte riskera någor, berättar Rikard Norling.

Förra veckan sa du att spelarnas matchfokus blev bättre och bättre, hur har den sett ut denna veckan?
– Det är alltid så att att den sista träningsmatchen innan man startar vill man kankse ha avklarad lite mer än övriga träningsmatcher. Samtidigt är antalet träningsmatcher fram till tävlningsmatch färre i år så det har gått fortare att börja ställa om till tävlingsmatch.

Ställer detta till med problem för dig som tränare att du tappar några matcher där du kan experimentera?
– Njea. Nu har vi ganska många forwards borta och då kan vi testa på att vara lite mer återhållsamma och ha fler mittfältare på plan. Detta är något som vi kan tänkas ha användning av under året på flera sätt.

Idag på träning såg det ut som att ni spelade 4-5-1, var det ett test att vara just mer återhållsamma?
-Vi tar tillfället i akt. Hade vi haft alla forwards friska hade vi troligtvis inte gjort såhär men nu när det ha blivit som det har blivit så passar vi på att fånga möjligheten. Jag tror att det kan vara bra för oss att ha det med oss under säsongen, inte minst med tanke på europaspelet.

 

Truppen:
Alla A-spelare är uttagna utom: Magnus Eriksson, Tokelo Rantie, Petar Petrovic, Miiko Albornoz och Benjamin Fadi.

 

Ska du resa till Farum? Läs mer om hur du tar dig dit här