Rikard Norling efter matchen mot Lazio

Publicerad 18 augusti 2012

Rikard Norling var glad för att MFF rest till Rom och menade på att det är matcher som dessa som är så viktiga inför kommande Europaspel.
 

Matias Concha debuterade idag. Vad tyckte du om hans insats?
– Jag tycker att han visar att han har en god framtid och att han har haft ett framgångsrikt förflutet. Man ser att han har spelat på en högre nivå. Man ser också fysiskt att han inte orkar riktigt än. Han tröttnar sista tio, trots att han bara spelade 60-70 minuter. Men riktigt bra tycker jag.
– Tokelo Rantie går in utan några som helst taktiska instruktioner utom två basic saker. Den ena är offensiv och den andra är offensiv. Men han går in och gör det bra.

Vad tycker du om matchen i stort?
– I första har vi tendenser där jag känner att vi inte är tillräckligt på tå. Vi litar inte helt på vår egen förmåga. Det är kanske så att vi lär oss av matchen att det måste gå fortare, vi måste ha färre tillslag på bollen och att vi måste ha bättre koll på vad vi ska göra av den och inte ta reda på det först när vi tar första tillslaget. Det är det som är bra med matcher som denna. Bra spelare kan lyfta sig bara de blir tillräckligt provocerade till det. Wilton var bra. Johan Dahlin som är planens bästa spelare. Jag tycker att Jasmin och Filip har en riktigt bra match där de får lära sig.

När jag satt och tittade på allt så kunde jag känna: ”Vad irriterande att vi inte spelar i Europa i år”, Kände du också det?
– Tyvärr är det ju så nu. Det här är ju en sådan erfarenhet som vi får kompensera med. Men det visar oss också hur otroligt viktigt det är att vi nu i serien strider med livet för att uppnå minst det.

 

/Martin Östling