Rikard Norling efter matchen

Publicerad 20 juni 2011

Efter sin första hemmamatch och första seger var Rikard Norling naturligt nog mycket glad och nöjd, men han pekade också på en del saker att jobba vidare med.

– Vi är jätteglada över att vinna matchen, och vi spelar väl… okej. Det var en böljande match och om man ska vara helt ärlig kunde det ha blivit till nackdel för oss, sa Rikard Norling på presskonferensen efter MFF-Kalmar 2-0 .
– De kom i ganska många öppna lägen, dels i genomspelningar från i princip halva plan, dels spelade de igenom oss i straffområdet. Det är något vi behöver få ordning på.

Vad kan bli bättre tycker du?
– Det är solklart att det finns vissa bitar i vårt spel vi behöver stabilisera, och det är viktigt att jag ser nyktert på det och inte fladdrar iväg bara för att vi vinner en match. Vi kan få ut lite mer av vår offensiv, vara lite mer kontrollerande i det vi gör framåt. Vad gäller det defensiva, så behöver vi ”ta ut” våra spelare lite bättre; vi blir lite bolltittande och behöver till exempel följa den spelare vi börjat pressa bättre. Bland annat.

Mot Kalmar i cupen fick han hoppa in i andra halvlek, nu startade Amin Nazari till höger på mittfältet. Samtidigt tog storebror Omid plats på bänken – och på stopptid gjorde Simon Kroon allsvensk debut.
Nya unga spelare får chansen när flera av truppens mer etablerade går skadade.
– Vi har många unga som kan ligga och fylla på, det gör att helhetskänslan är att vi har en bred trupp, även om vi har en del etablerade spelare skadade, säger Rikard Norling, som även matchade Dardan Rexhepi från start och bytte in Alex Nilsson med tio minuter kvar.

Rikard Norling fick också den obligatoriska frågan hur viktig segern ar efter två inledande förluster som MFF-tränare.
– Klart det var viktigt. Vi behövde både hålla kontakten och få lite stabilitet och trygghet själva.

Sista ordet får dock gå till Kalmars tränare Nanne Bergstrand, apropå lagens kvaliteter och vad som blev avgörande.
– Malmö har ett tekniskt utförande som är högre än vårt spel, det är den stora skillnaden idag. Det är bara att gratulera till segern.