Ricardo klar för Malmö FF

Publicerad 12 januari 2009

Malmö FF har gjort klart med den 24-årige vänsterbacken Ricardo Ferreira da Silva Kubitski.

Kontraktet sträcker sig till och med 2011. Ricardo genomför just nu sin första träning med Malmö FF.

Malmö FF har följt spelaren sedan i somras och sett honom spela på plats i Brasilien vid flertalet tillfällen under hösten. Spelaren väljer nu, i och med att han gift sig och sin flytt till Europa, att ändra sitt artistnamn från Ricardinho till Ricardo.

Roland Nilsson
”Han är en modern ytterback som är bollskicklig både i det offensiva och defensiva spelet. Han är väldigt rutinerad för sin ålder med över hundra matcher i högsta serien i Brasilien.”

Hans Gren
”När jag såg honom spela i Brasilien så imponerades jag av att han visar upp en funktionell teknik i hög fart. Han har en mycket bra vänsterfot och kan användas längs hela vänstersidan för att komma till inlägg.”

Ricardo
”Jag är jättelycklig över att vara här. Klubben har visat ett stort intresse och besökt mig i Brasilien. Att få komma till Malmö FF och Europa ser jag som ett stort steg i min karriär och jag ser fram emot att möta mina medspelare och klubbens supportrar.”

Fakta
Namn: Ricardo (Ricardo Ferreira Da Silva Kubitski)
Född: 9 september 1984
Längd: 170 cm.
Vikt: 69 kg.
Karriär: 149 matcher i högsta ligan i Brasilien, Coritiba 2003-2006, Atletico-MG 2007, Coritiba 2008