Resan i Svenska cupen över för damlaget

Publicerad 23 augusti 2023 i Dam,Nyheter

Efter en mållös första halvlek gav Linnea Svensson MFF ledningen med en elegant frispark. Men på endast ett par minuter vände Trelleborgs FF till 1–2, ett resultat som stod sig matchen ut. Därmed tog resan i Svenska cupen slut i den andra omgången för damlaget.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Malmö Stadion mot TFF i den andra omgången av Svenska cupen.

10′ En snabb spelvändning och Madeleine Hejde får stor yta ute på vänsterkanten. Inlägget når Rebecka Holm som testar med vänstern men TFF:s målvakt klarar.

13′ Nova Rolfsson tar sig fram på egen hand och går på avslut från distans. Det är ett tungt skott men gästernas målvakt står för en fin räddning.

26′ Rebecka Holm laddar för avslut och bollen dundrar upp i ribban. Flera himmelsblå är inne i offensivt straffområde men TFF får undan returen.

37′ Gästerna med en hörna från vänster. På mållinjen står Elin Björklund och gör en viktig rensning.

58′ Fint kombinationsspel på högerkanten mellan Anna Plantin och Anna Welin. Welin slår ett pressat inlägg mot främre stolpen där Thelma Persson Welin trycker sig fram och skarven är nära att lera sig in mellan stolparna.

66′ MÅL! Linnea Svensson sätter en frispark från nära 25 meter rakt i mål. Elegant!

70′ Repliken från bortalaget kommer snabbt. Viktoria Persson stöter in 1–1.

71′ Gästerna har vänt. Viktoria Persson placerar in 1–2.

Maxim khalil efter matchen

– Jag tycker det blir tydligt ikväll att TFF är ett lag som har spelat dag ut och dag in i en bättre serie än vad vi gör till vardags. Jag tycker att de har ett lite högre tempo i sig, jag tycker att de smäller på ordentligt i varje närkamp, och det visste vi. Men jag tycker också det blir tydligt att de är i den miljön dagligen. Och där är inte vi än.

– Trelleborg är ju ett lag som är på väg till Damallsvenskan och ett lag som är där vi vill vara om ett år. Jag tror den här matchen är en viktig läropeng för oss alla och vi har alltid växt upp när vi tagit oss ur liknande situationer, som DM-finalen mot Rosengård förra året exempelvis.

– Jag tycker vi gör en bra prestation och jag tycker inte att Trelleborg på något vis är bättre än oss idag. Men de går aggressivt i press genom hela matchen, de är vana vid att ta 60 meter i full fart hem, vi kanske är vana vid att ta 20 meter och så reder det sig ändå. Det är de små bitarna som avgör idag.

Mål

Malmö FF: Linnea Svensson (66′)
Trelleborgs FF: Viktoria Persson (70′) (71′)

varningar

Malmö FF:
Trelleborgs FF:

laguppställning

Julia Cavander
Elin Björklund, Linnea Svensson, Agnes Mårtensson, Madeleine Hejde
Amanda Kander, Anna Welin, Sarah Mellouk
Rebecka Holm, Nova Rolfsson, Thelma Persson Welin

Ersättare: Linnea Hagberg, Beatrice Närhi, Lovisa Wifvesson, Petronella Winblad, Cornelia Lindgren, Melina Skarström, Anna Plantin

huvudpartners

officiella partners