Rekordstort intresse för karriärdag med fotboll

Publicerad 01 mars 2019 i MFF i Samhället,Nyheter

För nionde gången arrangerade Malmö FF karriärdag med fotboll där arbetssökande mellan 25 och 45 år fick chansen träffa arbetsgivare inom offentlig sektor i Malmö Stad.

Det var den första gången som karriärdagen endast rymde arbetsgivare från Malmö Stad. Intresset för årets första karriärdag var rekordstort – 90 arbetssökande och cirka 50 representanter från olika arbetsgivare inom Malmö Stad var på plats under dagen med målsättningen att skapa nya arbetstillfällen.

– Vi är glada över ett fortsatt lyckat samarbete med Malmö Stad. Offentlig sektor är en attraktiv arbetsgivare för många som söker arbete, det märktes tydligt i det stora intresset, säger Desirée Jonsson på Malmö FF:s Karriärakademi.

Dagen inleddes med ett panelsamtal där Nikola Milojkovic Savic fick sällskap av bland annat Emma Lind, HR-strateg på Stadskontoret. Nikola är en av de som har fått jobb via MFF:s karriärdag när han anställdes av Säkerhetsteamet i Skåne under hösten 2018.

Under eftermiddagen spelade arbetssökande och arbetsgivare fotboll tillsammans i Kombihallen. Det var en härlig stämning och mycket prestige när de tio mixade lagen gjorde upp om titeln som karriärdagens bästa fotbollslag!

Flera andra svenska elitklubbar har tagit efter Malmö FF:s lyckade koncept karriärdag med fotboll. Hammarby IF anordnade sin egen karriärdag två dagar efter MFF och även Östers IF var på plats under dagen för att få inspiration till framtida arrangemang.

Vill du veta mer om Karriärakademin och karriärdag med fotboll? Klicka här!

huvudpartners

officiella partners