Reflektioner från premiären

Publicerad 04 april 2012

Evenemang och utbud
Säsongen 2012 kommer att bli spännande. Inte bara för det som händer på planen utan även runt omkring. Vi storsatsar när det gäller vår serviceorganisation och vi lanserar ett helt nytt koncept gällande öppenhet och utbud.

Inför premiären är det alltid nervöst. Alla är lite ringrostiga och vissa saker faller mellanstolarna. Den här säsongen har vi varit extra nervösa eftersom det var mycket nytt som skulle introduceras.

Vi är medvetna om att det kommer att ta tid innan allting flyter på som vi vill men för varje match skall vi förbättra oss. Därför är det viktigt med feedback om vad som är bra eller mindre bra gällande våra evenemang.

Utbudet har ökats och breddats vilket gör att man kan få sig till livs både korv, hamburgare, kyckling, falafel och wok. Vi har fått en hel del positiva respons för detta och det känns glädjande.

Publiksiffran
Vid kontrollräkning av publiksiffran under gårdagen så korrigerar vi den nu till 17 102.

Storbildskärmarna
Till årets säsong har Malmö FF tagit över driften av storbildskärmarna och kör dem i egen regi. Detta ger oss en större frihet att fokusera på vad vi tror är intressant för vår publik. Det kommer därmed att bli fler intervjuer av spelare och expertkommentatorer gällande matchen på Swedbank Stadion och mindre fokus om vad som händer på andra arenor. En konsekvens av detta är att matchbilder från andra arenor är bortplockade. Resultaten kommer i fortsättningen att meddelas av speakern.

Direktrapportering från matcherna
I år kommer inte Malmö FF att direktrapportera från matcherna som vi gjort tidigare år. Avtalet med vår partner gick ut och vi valde att inte förlänga. Vi hänvisar till andra mediaer som rapporterar från matcherna exempelvis sydsvenskan.se. 

Komma i god tid och köer
Vi uppmanar folk att komma i tid. För oss är det cirka en timme innan avspark. När kanske tiotusentals människor kommer på en gång så blir det långa köer och Swedbank Stadion är inte dimensionerad för så mycket folk på så kort tid. Det tar tid med visitering och biljettkontroll.

Samtidigt försöker vi upplysa om att man på de flesta matcher kan gå in via alla ingångar och sedan röra sig fritt på arenan. Detta budskap försökte vi få ut i måndags och vi fortsätter nästa match.

På södra sidan blev det långa köer upp till övre etage och det var en kombination av vi hade underdimensionerat med personal från början och att mycket folk kom på kort tid. Till nästa match kommer detta att vara justerat.

Tyvärr är Swedbank Stadion byggd på så sätt att man inte på ett enkelt sätt kan ta sig från nedre till övre etage(bortsett från sjungande sittplatssektionerna). Vi tittar på en lösning men det kräver ett litet ingrepp på stadion som är förenat med en kostnad och måste kontrolleras konstruktionsmässigt. I dagsläget är den enkla lösningen att man scannas ut via ingång J eller G och sedan scannas in igen på F eller H.

Inte helt optimalt men det är en lösning 

Tillsammans får vi Sveriges bästa inramning på Sveriges bästa fotbollsstadion!