Rebecka Holm: ”Vi är Malmö FF, vi ska dominera matchen”

Publicerad 15 april 2023 i Dam,Nyheter

Rebecka Holm om förra helgens klassikermöte och känslorna inför hemmapremiären mot Örgryte IS.

Malmö FF – Örgryte IS

Avspark: Söndag 16 april 14:00
Plats: Malmö Stadion
Biljetter: 100 kronor för vuxna, 60 kronor för ungdomar under 20 år.

Du har haft lite skadebekymmer under försäsongen. Hur är det med dig, och hur är det med foten?

– Det är bra! Jag har haft problem med hälsenan, men våra fysioterapeuter har koll på det. Jag tycker det fungerar bra nu. I premiären mot IFK Göteborg kom jag in i halvlek och då kändes hälsenan bra.

Förra helgen var det premiär i division 1, hur var premiärnerverna?

– En premiär är alltid en premiär, det är alltid lite extra nerver. Vi visste att Göteborg skulle vara bra. De är ett ungt lag och många har kommit från deras akademi. De är tekniska och taktiskt drillade och fick en bra start bra och vi hade det tufft i början. 

– Jag kände inte riktigt igen oss de första 30 minuterna. Vi kom inte igenom deras presspel och hade inget tålamod i speluppbyggnaden. Vi spelade inte alls så som vi gjort under försäsongen men vi får två målchanser som vi sätter och lyckas ändå gå till halvtid med en 2–1-ledning. I andra halvlek tar vi kontrollen över matchen mycket bättre och kan etablera anfallsspel på offensiv planhalva. Vi gör inte en jättebra match, men vi vinner ändå med 3–1 på bortaplan. Jag tycker det är en styrka av oss att vinna.

Utöver att vara fotbollsspelare i MFF är Rebecka Holm även akademitränare. I matchen mot IFK Göteborg var några av tjejerna från sommarakademin på plats och stöttade laget.

Vad är det som gör att försäsongen har gått så bra?

– Framförallt så har vi en väldigt bra trupp. Vi har haft mycket sjukdomar och skador under försäsongen, men oavsett vilket lag vi ställer upp med så är vi otroligt starka. Det är inte bara laget som är starkt utan varje spelare bidrar. Vem som än kommer in är vi lika bra. Sen har vi rätt attityd. Vi vet att vi är så pass duktiga, även om vi möter topplag så vill vi dominera matchen. 

Har du några hemmapremiär-nerver?

– Just nu är nerverna lugna. Men jag tror det kommer på söndagsmorgon. Men det ska bli oerhört kul med hemmamatch nu. Fler MFF-supportrar är förhoppningsvis på plats och man vill visa upp vilken fotboll vi vill spela. Och att vi är mycket bättre än vad vi presterade senast. 

Vad vet du om Örgryte?

– Jag har inte så bra koll på Örgryte, mer än att de har gjort en liknande resa som vi. De har också satsat på sitt damlag så de kommer bli en tuff match, men vi fokuserar inte så mycket på motståndarna. Vi är Malmö FF, vi ska ha bollinnehavet och vi ska dominera matchen.

Hur kommer din dag på söndag att se ut?

– Jag är morgonpigg, så jag vaknar klockan 07:00 och käkar frukost. Sen går jag ut och går en promenad i Pildammsparken. Sen kör jag lite övningar med min foam roller, en typ av själv-massage och stretching av musklerna, och käkar lunch. Jag tycker om att ha gott om tid på mig, så jag brukar alltid komma till Stadion tidigare än samlingen. Det är skönt att vara på plats i tid, softa lite och snacka med de andra som droppar in. Vi samlas en och en halv timme innan match, värmer upp och sen är det bara att köra.

– Jag tror vi vinner matchen med 3–0. Jag hoppas supportrarna kommer, det är dem vi spelar för, så tar vi tre poäng tillsammans. 

Vad händer efter matchen då?

– Det bästa med söndagar är att det är fotboll non-stop, så efter matchen går jag hem och tittar på Premier Leauge eller Damallsvenskan, med en förhoppningsvis go känsla.

huvudpartners

officiella partners