Real Balompédica Linense – Malmö FF 0–1

Publicerad 05 december 2018 i Matches

Malmö FF slipade formen med en seger i Marbella i förberedelserna inför nästa veckas avgörande UEFA Europa League-match.

Träningsmatchen mot Real Balompédica Linense, som ligger i toppskiktet i den spanska tredjedivisionen, slutade med en 1-0-seger efter mål i den första halvleken av Sören Rieks.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi genomförde matchen. Vi spelade ambitiöst och med hög intensitet. Det enda som saknades var några fler mål. Det är alltid bra för mentaliteten att vinna och det tar vi med oss, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Vänstersidan med Behrang, Arnór och Sören var aktiv och kreativ. Vi skapade många målchanser på den sidan och det var därifrån målet kom till. Det var glädjande att se.

MFF hade bud på fler mål, bland annat missade Markus Rosenberg en straff. Mot slutet av matchen genomfördes många byten. Alla spelare utom Anders Christiansen (stod över på grund av skadekänning) och Felix Konstandeliasz fick minuter.

– De sista 15-20 minuterna hade vi inte samma kontroll på matchen, men det är naturligt när man gör så många byten. Alla spelare har haft rätt inställning och varit professionella.

Uwe Rösler är belåten med träningslägret i Marbella och ser det som en viktig del i förberedelserna inför bortamatchen mot Besiktas JK.

– Faciliteterna är hur bra som helst. Utmärkta fotbollsplaner, bra hotell och behagligt väder. Det har varit optimala förutsättningar i arbetet med att förbereda inför nästa veckas viktiga match.

huvudpartners

officiella partners